SIR

SSL Dam: Mannerstål spikade igen

21 februari 2023 15:50
Resumé

En ny helg i SSL Dam är avklarad, med Kalmarsund som ett av utropstecknen. Seriesjuan spikade igen på hemmaplan i och med att målvakten Louise Mannerstål räddade samtliga 17 skott i lagets 7-0-seger. Dessutom vann serieledande Thorengruppen på hemmaplan och har nu imponerande 21 segrar i följd.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Thorengruppen fortsatt obesegrade

Pixbo kom till hemmamatchen mot Täby med en seger i bagaget mot Rönnby. Gästerna stod dock för en helgjuten insats och Moa Delshammar skrev in sig i målprotokollet två gånger under Täbys 7-4-seger.

Malmö välkomnade Karlstad till Skåne under lördagen. Maja Ekström stod för två mål för hemmalaget och Karlstad fick till slut se sig besegrade i en målrik match. Hemmalaget vann med 6-3 och är därmed sexa i tabellen.

Warberg har fyra poäng upp till slutspel, vilket gör att åttondeplatsen fortfarande finns inom räckhåll. Första utmaningen i slutskedet av seriespelet var Åkersberga. Efter ordinarie tid och förlängning fick straffar avgöra matchen, som Warberg med 2-1. Lagets mål gjordes av Ida Hawerman och Lisa Andersson.

I Guide Arena bjöds publiken på en toppmatch, både sett till serien och till spelet. Över 400 åskådare tog sig till arenan för att se serietrean Rönnby gästa seriefyran Falun. Västmanländskorna lyckades lägga i en ytterligare växel i den tredje perioden och vann till slut med 4-2. Jonna Sjöberg fastställde slutresultatet i tom målbur.

Ett serieledande Thorengruppen hade en tajt tillställning mot Lund på bortaplan färskt i minnet. Nu väntade samma motstånd igen, men denna gång på hemmaplan. Den tjugoförsta raka segern bärgades och Cajsa Elm var den som fastställde 4-1 i slutskedet av den tredje perioden.

Endre ställdes mot Nacka under söndagen. Gästerna från fastlandet tog ledningen drygt sex minuter in i den tredje perioden, efter att de vänt på ett 3-2-underläge. Tilde Hållstam i Endre replikerade sex minuter senare och den avgörande i straffläggningen gjorde Stina Ander matchvinnande 5-4. Det resulterade alltså i två viktiga poäng för Endre.

Slutligen tog sig Kalmarsund an jumbon Sirius på hemmaplan. I fokus hamnade målvakten Louise Mannerstål, som höll nollan genom att rädda samtliga sjutton skott från gästerna. Kalmarsund vann till slut matchen med 7-0. Matilda Sjödin gjorde två mål och spelade fram till tre stycken.

Höjdpunkter: Thorengruppen vann igen

Veckans utropstecken

• Thorengruppen har 21 (!) raka vinster.
  • Louise Mannerstål höll nollan i Kalmarsunds seger.
  • Wilma Johansson inblandad i tre mål i Rönnbys seger mot Falun.
  • Warberg och Endre vann sina matcher på straffar.
  • Täby vann mot Pixbo är nu en poäng från topp fyra!

Resultat

Pixbo - Täby 4-7
Mål, Pixbo: Eliska Krupnova, Emma Stenberg, Ida Sundberg, Rikke Hansen.
Mål, Täby: Moa Delshammar 2, Vilma De Gysser, Lisa Carlsson, Josefin Ulvhag, Carolina Myrvoll, Karolina Sucha.

Malmö - Karlstad 6-3
Mål, Malmö: Maja Ekström 2, Madeleine Karlsson, Rebecca Mårtensson, Ebba Flydalen, Josefine Keller.
Mål, Karlstad: Frida Swahn 2, Luize Bilinska.

Warberg - Åkersberga 2-1 e.s
Mål, Warberg: Ida Hawerman, Lisa Andersson.
Mål, Åkersberga: Frida Nilsson.

Falun - Rönnby 2-4
Mål, Falun: Clara Hellgren, Lisa Svarfvar.
Mål, Rönnby: Wilma Johansson 2, Jonna Sjöberg, Vanessa Keprtova.

Thorengruppen - Lund 4-1
Mål, Thorengruppen: Amanda Delgado Johansson, Oona Kauppi, Veera Kauppi, Cajsa Elm.
Mål, Lund: Emelie Rosenqvist.

Endre - Nacka 5-4 e.s
Mål, Endre: Tilde Hållstam 2, Ella Johannesson, Elin Roos.
Mål, Nacka: Elin Barbus 2, Ida Hultman, Erica Klevbo.

Kalmarsund - Sirius 7-0
Mål, Kalmarsund: Matilda Sjödin 2, Alzbeta Durikova, Isabel Aravena, Ellen Gunnarsson, Emma Fagerhöi, Frida Hellgren.

Nästa match i SSL Dam spelas den 24 februari.