Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Sirius
SIR

Toppduon och Växjö vann sina matcher

7 mars 2021 19:15
SSL Herr

Tre matcher spelades i SSL Herr under söndagen. Toppduon Storvreta och Kalmarsund vann mot Dalen respektive Sirius. Dessutom tog Växjö en klar bortavinst mot Thorengruppen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FBC Kalmarsund - Sirius Innebandy 11-10 (4-3, 3-2, 4-5)

Mål Kalmarsund: Kevin Haglund 4, Kim Nilsson 3, Simon Nilsson 2, Marcus Johansson, William Almlöf

Mål Sirius: Kasper Broby 2, Michael Jansson 2, Peter Berlin 2, Billy Nilsson 2, Henrik Malmgren, Joakim Alvinder

Rubrikerna

– Kalmarsund slog tillbaka Sirius med 11-10 i en svängig match. Lagen bytte ledning med varandra i en dryg period och Sirius ledde med 5-4 efter halva matchen. Därefter gjorde Kalmarsund fyra raka mål och tog ledningen med 8-5, och lyckades sedan hålla undan matchen ut.

– Kalmarsunds Kevin Haglund matade in hela fyra mål efter att ha gjort två hattrick tidigare under säsongen.

– Kim Nilsson svarade för tre mål och en assist och har nu gjort mål i sex raka matcher.

– Kalmarsund tog fjärde raka segern och har poäng i sex raka matcher. Laget har i och med dagens vinst säkrat minst en andraplats i tabellen. Smålänningarna är tvåa i tabellen och är fem poäng efter ettan Storvreta med två matcher kvar att spela. På onsdag ställs man mot just Storvreta.

– Sirius har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Uppsala-laget är tolva i tabellen och parkerar därmed precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det skiljer en respektive tre poäng ner till Höllviken och Fagerhult med en match kvar att spela.

Storvreta IBK - IBK Dalen 7-4 (2-1, 1-3, 4-0)

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Emil Helmrich, Victor Andersson, Anton Birgersson, Liam Åström, Filip Eriksson

Mål Dalen: Viktor Nystedt 2, Rasmus Andersson, Linus Holmgren

Rubrikerna

– Storvreta slog tillbaka Dalen med 7-4 på hemmaplan. Dalen ledde med 4-3 efter två perioder, sedan ökade Storvreta tempot under den sista tredjedelen som vanns med hela 4-0.

– Strovretas Filip Eriksson gjorde mål för femte matchen i rad.

– Albin Sjögren sköt ett mål för Storvreta och han har nu gjort poäng i tio raka matcher.

– Storvreta plockade sjätte raka segern och är nära seriesegern. Med två matcher kvar har serieettan fem poäng ner till tvåan Kalmarsund - samma lag som man möter på onsdag.

– Dalen åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit två raka matcher innan dess. Umeå-laget, som är klart för slutspel, är sexa i sammandraget inför den sista omgången.

Team Thorengruppen - Växjö Vipers 1-8 (0-3, 0-3, 1-2)

Mål Thorengruppen: Tobias Bergfors

Mål Växjö: Samuel Folkesson Algman 2, Simon Westgärds 2, Patrik Gustavsson, Linus Pettersson, Philip Fox, Felix Göthberg

Rubrikerna

– Växjö tog en solid seger på bortplan mot Thorengruppen som stannade vid 8-1. Växjö vann både första och andra perioden med 3-0, och hade en 8-0-ledning innan Thorengruppen lyckades spräcka målnollan.

– Formstarke Samuel Folkesson Algman var poängbäst i Växjö med två mål och två assist. 20-åringen har gjort poäng i femton av de sexton senaste matcherna, och har gjort elva poäng i de tre senaste kamperna.

– Växjö har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna. Smålänningarna är starka på bortaplan där man har fem raka segrar och poäng i sju raka matcher. Just nu parkerar man som femma i tabellen, men är bara målskillnad bakom fyran Mullsjö inför den sista omgången.

– Thorengruppen, som säkrat nytt SSL-kontrakt, hade innan dagens förlust två raka segrar.