Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Täby
TÄBY

Täby vann mot Sirius borta i en svängig match

10 januari 2021 15:30
Dam

I eftermiddags fortsatte Täbys damer att vinna mot lag på den övre halvan när Sirius stod för motståndet. Återigen gör damerna en riktigt bra första period men den här gången gick Sirius förbi innan Täby kunde vända igen och vinna med 6-5.


Täby inledde lika fokuserat som i matchen mot Rönnby i veckan och ledde helt rättvist med 3-0 efter första perioden. Även i inledningen av andra stod Täby för grannlåten och gjorde även 4-0. Sen, helt från ingenstans, fick Sirius en straff med mål som följd och dessutom ett mål till bara knappt 20 sekunder senare. Matchen levde igen. Med yttelrigare ett mål i perioden ledde gästerna med 4-3 inför sista.

Täby fortsatte att ha mycket boll men Sirius gjorde målen. I nionde minuten var vändningen ett faktum och det såg lite mörkt ut för Täby. Då ökade damerna trycket och sista 10 minuterna var de lika bra som i första. Kvittering och segermål inom loppet av 1,28 minuter och därefter spelade dem av resten av matchen på ett rutinerat sätt.

Sex poäng av sex möjliga mot topplaget Sirius säger en del om potentialen i det här laget och nu har resan uppåt i tabellen verkligen kommit igång.

-Den första perioden äger vi totalt och den energin som vi hade då vill vi behålla hela matchen. Men, i andra tappar vi tempo efter deras straff och det håller inte mot ett så bra lag som Sirius. Sen är det starkt att vi efter en liten rockad i tredje vänder och gör två mål. Vi vill ju vara med i toppen så det är skönt med den här segern, säger Täbys tränare Maimon Abdallah till SportExpressenPlay direkt efter matchen.

Bästa poänggörare i Täby:

Agnes Wiklund - 2p (1 mål + 1 assist)

Moa Tschöp - 2p (1 + 1)

Julia Croneld - 2p (1 + 1)

Nu väntar träning i veckan innan det vankas dubbelmatch nästa helg. Först en resa till Gotland på fredag 15/1 för match mot Endre i ICA Maxi Arena kl 19.00 och sen på söndag den 17/1 hemmamatch mot Karlstad i K-Rauta Arena kl 16.00.