Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Helsingborg
FCH

Helsingborg tog femte raka segern

13 februari 2020 21:05
SSL Herr

Helsingborg tog femte raka segern när Sirius besegrades på bortaplan. Nu har skåningarna häng på fjärdeplatsen i tabellen.


Sirius - Helsingborg 5-7 (0-3, 1-2, 4-2)

Mål Sirius: Joakim Alvinder 2, Filip Eriksson, Jakob Drews, Kevin Söderling

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 2, Gustav Svensson 2, Linus Nordgren, Oliver Johansson, Jonathan Nilsson

Rubrikerna

– Helsingborg bortavann mot Sirius mycket tack vare en stark första halva av matchen. FCH gick upp i en 5-0-ledning (!), och i samband med det femte målet så valde Sirius att ta en timeout. Det fick effekt. Därefter gjorde hemmalaget tre raka mål, ett i mittperioden och två i tredje perioden, och fick vittring. Helsingborg red dock ut stormen. Max Wahlgren satte viktiga 6-3 med fem minuter kvar, och till slut blev det en 7-5-vinst för skåningarna.

– Max Wahlgren har varit en stor injektion i Helsingborgs anfallsspel sedan han anslöt från Linköping i höstas. Han sköt två nya mål mot Sirius, och har gjort tio mål på de fyra senaste matcherna.

– Formstarka Helsingborg tog femte raka segern och stärkte därmed upp sjätteplatsen i tabellen. Marginalen ner till niondeplatsen i tabellen, som innebär missat slutspel, har vuxit till fem poäng. Samtidigt är FCH bara två poäng från fjärdeplatsen i tabellen som skulle innebära hemmafördel i en kvartsfinal. '

– Sirius fortsätter att ha en tung säsong. Laget vann förvisso derbyt mot Storvreta för en knapp vecka sedan, men det har bara blivit två segrar på de tio senaste matcherna. Sirius är tolva i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket, och jagas av Warberg som är två pinnar bakom.

– Sirius Joakim Alvinder blev tvåmålsskytt för tredje matchen i rad.