Fredag
15 Jan 2 matcher
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 2 matcher
Lördag
06 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 2 matcher
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match

”Vi har allt i våra egna händer, så det känns inspirerande”

30 januari 2021 12:28
SSL HERR

”Att kunna fokusera på vår egen prestation är en av nycklarna. Det är dock lättare i teorin än i praktiken. Det gäller att förstå var vi befinner oss och att gilla läget. Vi vill hitta ett tillstånd där vi är avslappnade men bestämda i våra beteenden.” Det säger Jonas Värm, assisterande tränare för Sirius herrar, inför dagens match borta mot Höllviken.


Hej Jonas. Det har varit en tuff säsong på många sätt med matchspel under en pågående pandemi, ingen publik på läktaren och dessutom skador på flera ledande spelare. Hur sammanfattar du själv läget efter 18 spelade matcher?

”Vi har nu äntligen samtliga spelare att tillgå och det känns naturligtvis väldigt bra. Vi jobbar kontinuerligt med att försöka få ut så mycket som möjligt av laget och det känns som att vi nu är redo att börja vinna matcher också.”

När vi pratades vid i höstas pratade vi om den långsiktiga planen som du och Stefan Forsman dragit upp riktlinjerna för – om hur ni ville bygga en plattform att stå på som bland annat inkluderade att hitta goda vanor i hur ni tränar och spelar. Du nämnde även att ni ville hitta en bra struktur i hur ni slussar upp våra unga Sirius spelare till SSL. Just det senare måste ni vara nöjda med när man ser alla juniorspelare som kommit in i laget och gjort det bra?

”Ja, verkligen! Nu gick allt mycket fortare än vi planerat men det känns verkligen att framtiden finns på plats i truppen.”

Det är så klart mindre glädjande att titta på tabellen där ni ligger under nedflyttningsstrecket. Hur allvarligt är läget nu med 8 matcher kvar att spela?

”Vi har allt i våra egna händer, så det känns inspirerande. Att få spela matcher som betyder något extra är det som vi tränar för varje dag och vi gillar det.”

Hur stor utmaning är det att balansera mellan att förmedla allvaret i situationen till spelarna med att samtidigt ingjuta glädje och mod?

”Att kunna fokusera på vår egen prestation är en av nycklarna. Det är dock lättare i teorin än i praktiken. Det gäller att förstå var vi befinner oss och att gilla läget. Vi vill hitta ett tillstånd där vi är avslappnade men bestämda i våra beteenden.”

Imorgon väntar en viktig match mot Höllviken som poängmässigt ligger nära oss i tabellen. Hur går snacket i laget inför den matchen?

”Vi har fullt fokus på att åka ner till Skåne, göra säsongens bästa prestation och få sjunga vår sång efter matchen.”