Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

”Vi vill bli hungrigare i anfallsspelet”

28 augusti 2020 21:04
SSL DAM

”Det ska bli kul att få möta ett topplag redan nu under försäsongen.” Det säger Amanda Collin inför lördagens träningsmatch mot Täby.


Hej Amanda. Med tanke på att den gångna säsongen avslutades snabbare än väntat har det blivit en lång försäsong. Hur har våren och sommaren varit för er i laget med tanke på pandemin. Har ni ändå kunnat träna på som vanligt?

Det har såklart varit en lång och lite annorlunda försäsong, men vi har kunnat träna på relativt vanligt iallafall. Vi har försökt hålla den mesta löpträningen utomhus och gymmet har varit under bokade tider när vi varit där själva, avskilt från andra lag.

Ni har fått in några nya spelare i laget – och ny tränare. Känns det som att ni kommit ihop som grupp redan nu?

Ja det känns som vi kommit ihop som grupp så alla drar och vill åt samma håll. Stora delar av laget (och Marko) har varit med hela försäsongen vilket gör att vi kunnat påbörja lagsammanhållningen tidigt.

Är det någon av de nya spelarna som sticker ut och som vi ska ha lite extra koll på framöver?

Jag vill lyfta fram två av våra nya backar, Moa Svanström och Mia Vallenius. Två spelskickliga backar som kommer bidra i både det offensiva och defensiva spelet. Sen tycker jag ni ska hålla lite extra koll på Johanna Homi som är en otroligt hårt jobbande forward med bra målsinne.

Vad är den största skillnaden mellan årets upplaga av Sirius i SSL dam jämfört med tidigare år?

Vi är en lite tunnare trupp denna säsong vilket kan ha sina fördelar då alla behöver dra åt samma håll. Med ett nytt spelsystem kommer vi vara ett mer aggressivt kollektiv både offensivt och defensivt. Vi är också en yngre trupp jämfört med tidigare säsong, så många yngre spelare kommer få en stor roll i laget.

Ni har hunnit med två träningsmatcher så här långt. Ser spelet ut som ni tänkt er eller är det för tidigt att utvärdera?

Kanske lite tidigt att utvärdera efter två matcher när vi har ett nytt spelsystem, men vi har tagit två vinster så det är väldigt positivt. Vi vill bli hungrigare i anfallsspelet och har gjort 22 mål på dessa matcher vilket är ett stort framsteg, då målgörandet var en av våra svagheter förra säsongen.

Imorgon spelar ni träningsmatch mot Täby. Hur går tankarna inför den matchen och vad hoppas ni få svar på?

Det ska bli kul att få möta ett topplag redan nu under försäsongen. Täby är ett bra lag och det brukar vara tuffa matcher så det blir ett bra test för oss för att se om vi kan hålla ihop försvaret men även fortsätta vara lika effektiva i anfallsspelet. Vi hoppas så klart få svar på vart vi har våra absoluta styrkor och om det brister någonstans.