Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 2 matcher
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Onsdag
19 Dec 1 match
Lördag
22 Dec 1 match
Torsdag
27 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 2 matcher
Onsdag
06 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Fredag
22 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher

”Det är vi själva som avgör hur stora chanser vi kommer att ha”

5 oktober 2018 09:28
SSL HERR

”Vi gjorde en bra insats försvarsmässigt, helt okej insats med boll, satte våra chanser men den största skillnaden enligt mig var bestämdheten.” Det säger Henrik Malmgren om senaste matchen där man vann mot Pixbo med 8-5. På söndagen är det dags för bortamatch hemma i IFU Arena när man möter Storvreta.


**Hej Henrik. Du går in i din fjärde säsong med Sirius – känner du dig som en av veteranerna nu med tanke på att det kommit in många nya spelare? **

”Ja både och. Känner mig absolut mer åt veteranhållet med antalet säsonger gjorda i åtanke, dock är jag fortfarande med i yngre när vi spelar äldre mot yngre så full-time veteran känner jag mig inte än, dock helt klart mer veteran än förra året.”

Vi har redan fått se ett mål från din klubba den här säsongen. Är det uttalat att du ska vara mer offensiv den här säsongen?

”Ja det vill jag påstå. Under samtal med coacherna kom den pucken upp där vi hade en gemensam syn på vad jag ska försöka åstadkomma denna säsong och en av de punkterna var att spendera mer tid i offensiv zon. Det är något som jag trivs med och ska försöka, när tillfälle ges, gör mer av ju längre säsongen lider.”

Ni hade en tuff inledning med tre förluster, men sedan kom ni ut som ett nytt lag och slog Pixbo hemma senast med 8-5. Vad var det som hände?

”Min uppfattning var att vi redan innan matchen hade bestämt oss för att göra en redigt gedigen insats vilket utfallet också tydde på. Vi gjorde en bra insats försvarsmässigt, helt okej insats med boll, satte våra chanser men den största skillnaden enligt mig var bestämdheten.”

**På söndag är det dags igen och då är det ”bortamatch” hemma i IFU Arena och derby mot Storvreta. Hur ser du på era chanser där? **

”Jag ser det som att det är vi själva som avgör hur stora chanser vi kommer att ha. Beroende på vilken inställning och vilka beslut vi tar kan vi skapa oss en hel uppsjö av olika chanser. Har vi en bra inställning och tar bra beslut ser jag att vi har goda chanser när domaren blåser i pipan 16:00 på söndag.”

Vad är förväntningarna på säsongen – för egen del och för laget som helhet?

”Förväntningarna på mig själv ligger i att fortsätta utvecklas, både på och utanför planen. För laget som helhet förväntar jag mig att vi har bra inställning och tar bra beslut för att skapa oss chanser att ha så roligt som möjligt på och utanför banan.”