Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

Matilda Östlund Visén: "Vi har börjat bygga en vinnarkultur i Sirius"

7 oktober 2021 16:59

Inför bortamatchen mot Malmö i söndags stod Sirius för en tuff uppgift. Man var tvungen att släppa den tidigare matchen i veckan mot Thorengruppen som slutade i en storförlust med 4-11 där försvarsspelet inte alls stämde.


Mot Malmö stämde däremot försvaret desto bättre och man vann den matchen med 2-3 efter en storspelade Matilda Östlund Visén vid sista utposten i kassen. På tankarna kring att lyckas vända på försvarsspelet till dit Sirius vill ha det svara Visén såhär.

“Jätteviktigt att vi lyckas studsa tillbaka efter matchen mot Thorengruppen, där vi inte följde den matchplan som vi hade bestämt inför matchen. Vi gav dom alldeles för mycket öppna lägen och tid, så extra viktigt att vi hittar tillbaka till den matchplan vi vill ha och följa. Jag tror vi skulle kunna utveckla vårat offensiva spel ännu mer, där har vi ett sparkapital som kommer bli viktigt i kommande matcher. Det visar även på mycket lagmoral att komma ifrån Malmö med tre poäng i bagaget. Det syns att vi har börjat bygga en vinnarkultur i Sirius och vi visar det när vi kliver in i tredje perioden och bestämt oss för att dessa tre poäng tillhör oss och ska med hem till Uppsala. “

Matilda som stod för 33 räddningar i matchen mot Malmö poängterar att det var försvarsspelet som gjorde det möjligt.

”Jag skulle inte säga att jag är helt nöjd med min insats men den räckte för att laget skulle vinna och det är min viktigaste uppgift. Försvarsspelet var lugnt och tryggt där laginsatsen i defensiven hjälpte mig att minska antalet hot på banan så mitt jobb blev mycket enklare än i Thorenmatchen. ”

Nu på lördag är det match mot Warberg på IFU Arena där Matilda återigen räknar med en tuff match.

“Det som är intressant med denna serie är att alla lag kan slå alla, så de flesta matcherna blir täta. Warberg är på förhand ett lag som har tippats lägre ner i tabellen och vi högre upp. Matchbilden kan dock fortfarande vara jämn och det gäller för oss vara på tårna och ta vara på de lägen som vi skapar. I den senaste matchen gjorde vi 3 mål på de 17 skott som vi hade, och det är effektivt men jag anser att vi måste höja oss ännu lite mer i offensiven. Om vi får upp offensiven till den nivå vi kan, är vi ett extra hot och visar att vi ska vara ett topplag”.

Inför matcherna brukar Matilda scouta laget som hon ska möta, genom att till exempel kolla på hur deras matchplan brukar se ut.

“Jag är en målvakt som spelar mycket i huvudet, jag är inte en reaktionsmålvakt utan har en bra spelförståelse. Jag brukar ha lite koll på de olika spelarna i motståndarlaget men oftatst är det mer kring hur dom skapar sina lägen och hur dom brukar göra mål. Utifrån förra årets Warberg kommer dom att spela mycket på spelvändingar och det är så dom brukar vinna sina matcher. Det gäller att se upp för två av deras duktiga poängspelare Andrea Envall och Sandra Hawerman som ska bära deras lag.”

Matilda som precis har blivit uttagen till landslaget svara såhär på frågan kring det:

“Med ett VM på hemmaplan och i hemma-arenan IFU mindre än 2 månader bort så betyder det såklart extra mycket att få chansen i landslaget igen. Vi är inne på slutspurten så förutom att visa upp ett högklassigt spel i höstens SSL så är det här sista chansen att få erfarenhet från landskamper, stärka sina aktier och visa att man förtjänar en VM plats. Det är såklart ett av mina stora karriärsmål att få representera Sverige och skapa ett minne för livet genom att få uppleva VM-drömmen.”

Biljetter till matchen köpes på länken nedan.

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/