Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

Ska bli kul att komma in i slutspelet med den känslan i ryggen, säger Marko.

23 mars 2022 13:50
SSL DAM


När Team Thorengruppen valde att möta Sirius i den första slutspelsomgången kom det lite som en chock för huvudtränaren Marko Palosaari.

– Det var lite dubbelt, vi hade det lite på känn med tanke på resultaten i matcherna under seriens gång, men känslan av att inte bli valda var också där. Vi kom ändå högt i tabellen och den ljuger sällan, när vi slutar femma är vi rimligtvis bättre än 6,7,8:an.

Vidare utvecklar Palosaari att Sirius hade haft en väldigt bra chans mot de lag som var kvar och att Team Thoren blir en svår nöt att knäcka. Men nu är det slutspel och allt kan hända.

På frågan om det finns några skavanker i laget som de känner till just nu svarar tränaren:

– Det finns inga skavanker eller skador i laget, men vi har några spelare som är lite krassliga för tillfället, men förhoppningen är att alla skall kunna följa med till Umeå imorgon.

Sirius som kommer in till det stundande slutspelet med tre raka vinster i bagaget har spelat fint på sistone.

– Vi har fått lite bättre träff nu på slutet i femmorna och vi har kunnat spela kontinuerligt med dem. Det har inte skett några större förändingar i dessa matcher, så grunden är lagd och det känns bra. Det ska bli skönt att komma in i slutspelet med den känslan i ryggen, förklarar Marko.

Team Thorengruppen som slutade tvåa i serien har spelat lysande anfallsspel under säsongen som varit, men Palosaari väljer att lägga tyngd i det egna spelet.

– Vi har pratat med laget hur Thorengruppen spelar, och nästa steg blir att fundera över hur vi ska göra, men vi vill inte frångå vår egna identitet. För oss handlar det om att göra det vi gör bra, ännu bättre.

Vidare berättare tränaren om de potentiella hot som Thorengruppen har i sitt anfall.

– Emelie Wibron och Sofia Joelsson är två fantastiskt duktiga innebandyspelare. Vi har kollat på hur andra lag har lyckats stänga ner dessa spelare, men det finns inte direkt någon enkel nyckel för att göra det. Pixbo spelade på ett sätt när de lyckades, och Nacka på ett annat.

För att Sirius ska ta hem denna slutspelsserie lägger Marko Palosaari återigen vikt på att spela deras egna spel till 100%.

– Vi måste göra vår grej till 100%, men vi behöver också ha flyt och marginalerna på vår sida. Vi behöver ha en målvakt som stänger igen och står på huvudet i varje match. Det gäller att vi hittar en matchvinnare som överträffar sig själva om vi ska vinna serien. Men återigen, allt kan hända i idrott.

Torsdagens match startar 18.00 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)