Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

Edholm återvänder till Dalen för att ta tre poäng

8 oktober 2021 18:44
SSL HERR

På söndag beger sig Sirius herrlag till Umeå för att gästa IBK Dalen. Det blir första gången Fredrik Edholm möter sitt tidigare lag i tävlingssammanhang.


På söndag ställs Sirius inför en tuff uppgift när laget gästar IBK Dalen. Dalen har inlett säsongen med tre vinster på tre matcher och ligger för tillfället på en andraplats i SSL. Sirius kommer till matchen efter en 6–7 förlust när lagets gästade av Linköping.

En spelare som presterade bra i matchen mot Linköping, precis som han gjort hela säsongen, är forwarden Fredrik Edholm. Han sammanfattar den senaste matchen som en möjlighet att ta lärdom.

– Redan nu sitter vårt grundspel rätt bra, men det finns vissa småsaker att slipa på, säger Edholm.

Nu har ni åkt på två uddamålsförluster på rad. Vad saknas för att ni ska vara laget som vinner de matcherna istället?

– Vi har gjort två bra matcher och jag tycker att vi borde kunnat fått med oss några poäng. Men alla matcher är tuffa och det gäller att vi som lag är bra hela matchen igenom, det handlar om att hitta en högre lägstanivå, det skulle jag säga är nyckeln.

Forwarden gör sin första säsong i blåsvart och har producerat fina 4 (2+2) poäng på de inledande matcher.

– Jag trivs jättebra i laget och föreningen, jag har verkligen kommit in superbra. Det är alltid svårt att hitta rätt direkt men jag känner att det kommer mer och mer, mina prestationer hittills har varit helt okej men jag vet att det finns mer att hämta, säger Edholm.

Söndagens motståndare Dalen är ett lag Edholm har bra koll på. 28-åringen har tidigare gjort fem säsonger i laget från hemstaden Umeå.

– Det kommer bli väldigt spännande. Jag tror faktiskt inte jag har spelat någon match mot Dalen i tävlingssammanhang så det ska bli kul. Dalen är ett lag med flera duktiga spelare. Men den som sticker ut är ju Ketil (Kronberg), det är både en fantastisk människa och innebandyspelare så honom får vi hålla ett extra öga på.

– Det kommer bli mycket fart i matchen. Dalen är ett lag som gillar att pressa högt så för oss gäller det att vara med i skallen och lösa situationerna som uppstår vid deras press. Lyckas vi med det har vi en bra chans till tre poäng, avslutar Edholm.

Söndagens matchen startar 18.00 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)