Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Vi vill bygga en plattform att stå på”

22 oktober 2020 10:08
SSL HERR

På lördag eftermiddag drar SSL säsongen igång igen för Sirius Herr efter ett landslagsuppehåll då man ställs mot Linköping på bortaplan. Vi skickade iväg några frågor till lagets nya assisterande tränare Jonas Värm för att få med hans tankar om lagbygge, säsongsinledningen och den kommande matchen.


Hej Jonas. Ni har inte haft den enklaste inledningen på säsongen där ni i årets två första matcher har mött förra årets dominanter Falun och Storvreta. Det blev två klara förluster men känner ni ändå att ni kunde ta med något positivt från matcherna?

”Det tycker jag att vi kan göra. Vi gör många bra saker men blir hårt straffade när vi gör misstag. Vi tycker att vi framförallt i matchen mot Storvreta stundtals gör en bra insats.”

På lördag möter ni Linköping borta efter ett uppehåll på två veckor. Känns det som en andra säsongspremiär för er?

”Ja, det är nu serielunken drar igång på riktigt och det ska bli väldigt roligt. Vi ser fram emot att se hur långt vi kommit i vår process.”

Du och Stefan Forsman är nya tränare för herrlaget och jag vet att ni har en långsiktig plan där ett SM guld inom fem år står på önskelistan. Vad är förväntningarna på den här säsongen?

”Vi vill bygga en plattform att stå på. Det innebär att vi behöver hitta goda vanor i hur vi tränar och spelar. Vi behöver också hitta en bra struktur i hur vi ska slussa upp våra unga Sirius spelare till SSL-lagen. Samtidigt behöver vi få hela föreningen att förstå vad det innebär att vi ska bli världens bästa förening och vad som behöver göras för att vi ska närma oss den visionen.”

Hur balanserar ni det långsiktiga bygget med viljan att vinna matcher här och nu?

”Det är naturligtvis så att vi vill vinna varje match vi spelar. Samtidigt är det viktigt att ha tålamod om resultaten inte kommer. Vi är ett i stort sett ett helt nytt lag och det är många delar att få ihop. Det gäller att arbeta parallellt med både långsiktighet och att göra sitt yttersta här och nu. Vi tror att om vi hela tiden fokuserar på att utvecklas och bli bättre - på allt – så kommer vi också att vinna matcher.”

Hur skulle du beskriva arbetsfördelningen mellan dig och Stefan för oss som inte är med på träningar eller i omklädningsrummet inför och efter match?

”Stefan är den med störst innebandykunskaper. Han har koll på hur vi ska spela och hur motståndarna spelar. Vi planerar träningarna tillsammans men han har alltid sista ordet om vad som ska göras och vilka som ska spela. Min uppgift är att få gruppen att jobba tillsammans och att försöka få varje spelare att göra sitt bästa. Jag försöker dessutom att skapa en trygg och trivsam miljö när vi träffas, men den viktigaste uppgiften är väl att jag behöver hålla koll på Stefan...”

Du och Stefan har erfarenhet från att jobba i andra föreningar och nu har ni varit i Sirius sedan i våras. Vad skulle du vilja lyfta fram som extra positivt med vår blåsvarta klubb – vad ska vi vara stolta över?

”Vårt fina klubbmärke, engagemanget från många personer, att vi strävar efter att pojkar, flickor, killar och tjejer ska ha samma förutsättningar att utöva sin idrott och att vi har en juniorverksamhet som just nu producerar många duktiga spelare.”