Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match

Jonas Hruby: "Vi har vunnit matcher som har varit jämna vilket är starkt trots att vi inte har presterat på topp."

29 oktober 2021 14:37

Sirius har spelat sex matcher denna säsong varav tre var vinster och tre förluster. Efter en tuff match borta mot Endre vill man studsa tillbaka mot Pixbo.


Inför hemmamatchen imorgon bad vi assisterande tränaren Jonas Hruby svara på några frågor kring hur spelet har fungerat än så länge samt vilka möjligheter till förbättring som finns.

“Jag tycker inte att vi har hittat rätt spelmässigt än. Vi har vunnit matcher som har varit jämna vilket är starkt trots att vi inte har presterat på topp i alla matcher så det finns saker att förbättra. Det vi främst måste förbättra är vårt spel framåt. Vi har skapat målchanser, men det är sista tredjedelen som vi måste bli vassare i. Vi har saknat den där “killer-instinkten” framför mål.”

Matchen mot Endre slutade i besvikelse efter en svag första period där man släpper in tre bollar, Hruby säger detta om den matchen

“Mot Endre är det egentligen första perioden som fäller oss. Vi gör en svag första period där vi släpper in tre mål och får jobba i uppförsbacke. Endre kommer ut till match och är taggade till tårna medan vi hade en jobbig vecka fram till matchen med sjukdomar och skador som påverkat träningsveckan. Vi får ett jättebra läge att ta oss in i matchen i sista perioden där vi börjar med ett powerplay men får inte in bollen i mål. Därefter måste vi gå framåt och blir sårbara bakåt så Endre får kontringslägen och lyckas få in två bollar. Som tidigare nämnt är det sista tredjedelen som måste bli bättre, då vi tillslut vinner skotten i matchen men ändå förlorar med 7-2”

På lördag väntar som tidigare nämnt Pixbo, Jonas tankar om hur dom ska ta sig an matchen är följande: “På lördag mot Pixbo gäller det för oss att hitta rätt i de femmor vi vill ha och spela ett bra spel. Det är inte helt orimligt att Pixbo kommer ha mycket boll då det är en jättebra lag med i princip tre första femmor. Vi ska fokusera på hitta tillbaka i grunderna i defensiven som innebår hårt slit där bak. Träningsveckan har varit superbra och det har varit ett riktigt bra “go” på tjejerna. Fokus har på veckans träningar legat i hitta nya femmor med bra kemi vilket jag känner att vi har gjort och det har resulterat i bra träningar”

Hruby svarade tidigare att veckan inför matchen mot Endre var lite problematisk med skador och sjukdomar, men läget inför Pixbo är desto bättre, men man saknar fortfarande en nyckelspelare. Sara Attermo kommer inte delta i lördagens match mot Pixbo, och kommer förmodligen missa nästa match också. Vi har förhoppningar att Attermo kan vara tillbaka till matchen mot Karlstad. I övrigt har vi inte några skador så, vi har haft lite sjukdomar i veckan men inget allvarligt.

Vi i hela Sirius organisation säger stort grattis till våra sex spelarna som får äran att representera sina länder i VM på IFU-Arena den 28 november till 6 december.

“Såklart är vi jättestolta över våra sex spelare som har blivit uttagna till att spela VM säger Hruby. Det är tre spelare för svenska landslaget och tre för det schweiziska. Klara och “DJ” har varit med förr och spelat VM och det var ganska väntat att dom skulle vara med i år igen. Matilda Östlund Visén har slitit och kämpat väldigt hårt för att slå sig in som en av de två målvakterna som får vara med och det är jättekul att hon lyckats. Lite kul är att våra schweiziska spelare har vilket prickat VM-formen säger Jonas med ett litet skratt. Det syns på träningarna att dom har “steppat” upp i spelet, men det gäller inte bara dom såklart. Men jättekul att vi har så pass många spelare med i VM som kommer från Sirius och jag tror att dessa spelare kommer ha stor påverkan i VM.”

Matchen start 16.30 och biljetter hittar ni på länken nedan eller köpes på plats. https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

Missa inte chansen att få se Sirius två gånger på en dag! Herrarna tar sig an Thorengruppen och den matchen startar 13.00. Biljetten finns i länken ovan eller köpes på plats.