Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Vi kommer vara redo när serien startar”

15 augusti 2018 09:09
SSL DAM

”Vi har gjort en del förändringar i försvarsspelet för att vi ska bli mer aktiva och aggressivare och det tycker jag föll väl ut.” Det säger Niklas Johansson, huvudtränare för Sirius Innebandy Dam SSL, efter första träningsmatchen i IFU Arena.


Hej Niklas. I helgen spelade ni träningsmatch mot allsvenska Lockerud. Det blev visserligen förlust med 2-3 men jag antar att inte resultatet var det viktigaste?

”Det stämmer i nuläget är inte resultatet det viktigaste - huvudfokus i den matchen var vårt försvarsspel. Vi har gjort en del förändringar i försvarsspelet för att vi ska bli mer aktiva och aggressivare och det tycker jag föll väl ut. Jag tycker också att vi hade bra driv, vilja och arbetade hårt under matchen. Sen fanns det mer att önska av vårt anfallsspel och det kommer vi att arbeta mycket med framöver.”

Hur skulle du beskriva försäsongen för laget – känner ni er redo?

”Det har varit en bra försäsong där vi har lagt mycket fokus på vår fysik så fysiskt är vi redo. När det gäller spelet så har vi en bit kvar men vi har lagt en plan om hur vi ska arbeta framöver och vi kommer vara redo när serien startar.”

**Ni har fått in några nya spelare i laget – är det några vi ska hålla ett extra öga på när säsongen drar igång på allvar? **

”Ni bör ha ögonen på samtliga nyförvärv! De har kommit bra in i truppen och ser väldigt bra på träningarna. Ett extra öga kan ni ha på Amanda Ljunggren som har alla förutsättningar att bli en toppspelare i SSL.”

Hur ser analysen av föregående säsong ut och vad är målsättningen när SSL drar igång i september?

”Vi tränare har som målsättning att få ut så mycket som möjligt av varje individ och av laget. Vi vill ständigt utvecklas, både spelmässigt och fysiskt, så att vi på sikt kan mäta oss med de bästa. Laget har än så länge inte satt någon gemensam målsättning vilket vi kommer att göra framöver.”