Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Det är alltid roligt med derby!”

8 oktober 2020 15:50
SSL HERR

”Vi har ju ett nytt spelsystem för i år och det är en lång process för att vi ska få det att sitta i ryggmärgen. Det är något vi jobbar på varje träning och dag för dag blir det bättre.” Det säger Kevin Söderling som på lördag möter Storvreta i IFU Arena.


Hej Kevin. Säsongen har kommit igång och det blev en tuff start mot de regerande mästarna på bortaplan i Falun. Hur skulle du beskriva premiären?

”Hej! Enklaste sätter att beskriva premiären är väl att vi var ett eller två steg efter Falun hela matchen. Det fanns positiva saker vi kan ta med oss, men som helhet var det inte en bra prestation av oss.”

Hur känns det för egen del – det blev ett mål från din klubba i premiären?

”Att göra mål är alltid roligt och det är skönt att få det första målet gjort tidigt på säsongen, men det är svårt att vara nöjd med matchen trots det. Jag tyckte dock att vår femma kom in i matchen mer i framförallt andra perioden där vi lyckades skapa en del chanser så det är ändå positivt.”

Ni har tappat spelare och fått in några nya. Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan årets upplaga av Sirius i SSL herr jämfört med tidigare år?

”Svårt att säga exakt vad den största skillnaden är men jag tycker att det märks att vi är ett yngre lag än tidigare år. Det är mycket entusiasm och fart på träningarna vilket är bra. Sedan tycker jag också att kommunikationen inom laget är bättre än tidigare år och det underlättar spelandet väldigt mycket.”

Om vi tittar tillbaka på de träningsmatcher ni kört och den första seriematchen - ser spelet ut som ni tänkt er eller finns det fortfarande saker att justera?

”Vi har väldigt mycket att jobba på i det egna spelet. Vi har ju ett nytt spelsystem för i år och det är en lång process för att vi ska få det att sitta i ryggmärgen. Det är något vi jobbar på varje träning och dag för dag blir det bättre.”

På lördag är det dags för derby då ni tar emot Storvreta i IFU Arena. Hur går tankarna inför lördagens match?

”Det är alltid roligt med derby! Det är ingen lätt uppgift vi har framför oss men derbyn är alltid speciella så det ska bli riktigt roligt att spela på lördag.”