Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match

”Det är sista matchen före jul, så vi behöver inte spara några krafter”

19 december 2019 11:46
SSL HERR

”Jag är kanske inte den synligaste spelaren på plan, men gör sällan misstag. Har ett bra skott som jag använder för lite.” Det säger Marko Juselius, som kom till Sirius från finska EräViikingit inför den här säsongen, när han ska beskriva sig själv som spelare. På lördag spelar han match mot Mullsjö i IFU Arena.


Hej Marko. Ska vi börja med tisdagens derbyförlust mot Storvreta. Vad är din analys av matchen?

Vi möter ett riktigt bra lag och samtidigt gör vi en ganska dålig match.

Du kom ny till laget inför den här säsongen - hur var det att komma in i laget?

Det gick bra alla i laget är ju trevliga och sen underlättade det att jag känner finska pojkarna från tidigare. Klubben har också hjälpt till mycket med att hitta bostad och allt annat. Sen har jag ju lätt när jag är finlandssvensk och har svenska som modersmål.

Jag vet att förväntningarna var ganska högt ställda inför årets säsong – hur skulle du förklara att ni ligger där ni ligger i tabellen?

Vi har inte riktigt fått stäm på spelet och femmorna har rörts om rätt så mycket under säsongen. Sedan är det ju en oerhört jämn serie har jag märkt, vilket betyder att får man inte ut 100 % så kan man inte vänta sig ta poäng heller.

Du spelade tidigare i högsta ligan i Finland med EräViikingit. Är det stor skillnad på den finska och svenska ligan?

Jo det är det. I Sverige är det ju Storvreta och Falun som är på en egen nivå. Efter dem är det en mycket jämn serie. I Finland är det Classic som är på en helt egen nivå sedan är det jämnt från positionerna 2-8. Tyvärr är den nedre delen av finska ligan mycket sämre än svenska ligan och det är väl den största skillnaden.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

En bollsäker och lugn back. Jag är kanske inte den synligaste spelaren på plan, men gör sällan misstag. Har ett bra skott som jag använder för lite.

På lördag är det dags igen då ni tar emot Mullsjö hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför den matchen och vad måste ni göra för att plocka hem tre poäng?

Det är sista matchen före jul, så vi behöver inte spara några krafter. Det är ”all in” från början. För att ta 3 pinnar måste vi helt enkelt göra flera mål, inte bjuda på kontringar och försvara bra.