Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Vad kan vi förvänta oss av Sirius herrar säsongen 2018/19?

19 september 2018 10:08
SSL HERR

Timmar kvar till avslag i Jalas arena och 9:e säsongen i högsta ligan för Sirius herrar. Nicklas Stuxgren från Sirius sportgrupp delar med sig av sina tankar kring säsongen 2018/2019.


Jag väljer att låna ett uttryck av en av Sveriges bästa tränare. För trots att Stefan Forsman pausat från elitinnebandyn så kommer denna säsong bli Sirius ”Häftigaste”.

Sista kotan av Sirius gamla ryggrad har lämnat. Den sista kotan som var med och tog upp Sirius från Division 1 till högsta ligan via kval. El Capitano, Dan Johansson. Efter att ha spelat upp Sirius så lämnade han en säsong för att vinna SM Guld med moderklubben lite utanför Uppsala. Då fanns det oro hur laget skulle klara sig i högsta serien utan poängmaskinen Johansson. Det gick bra då.

Nya/gamla spelare klev fram och Sirius fixade första säsongen i SSL. Dan var även med ner en sväng i Allsvenska men lojalt stod han kvar och tog ansvar. Ansvar att leda laget tillbaka. Dan tog kaptensbindeln och ledde laget obesegrat genom Allsvenskan. Så agerar en kapten. Så skapar man lojalitet och får respekt. Vi kommer få möjligheter att ge tillbaka till Dan längre fram under säsongen. Nu blickar vi framåt.

Vad är det då som blir häftigt?

8 nya spelare in i truppen. Den äldsta av nyförvärven, Erik Storgårds, är 25 år. Övriga har en snittålder på 20 år. Innebandyskolade via distriktslag, riksidrottsgymnasium och U-19 landslag. Vana att träna 8-10 pass i veckan. Valt att gå till Sirius för att få möjligheten att bli så bra som möjligt på innebandy.

Historien säger att man som ung spelare behöver 1-3 säsonger innan man etablerar sig i SSL. Jag tror att vi denna säsong kommer bryta det mönstret. Dessa killar har en annan attityd, en annan syn på vad som krävs för att nå framgång och likt Stenmark hittat (=) tecknet mellan träning och framgång (tur).

Visst är det enklare att gena med att köpa in färdiga stjärnor men där är inte Sirius. Det tar tid att skapa sig förutsättningar att attrahera stjärnor om man samtidigt ska ha täckning i finanserna utan att tumma på elitlicenser.

Det tar också tid att skapa kaptener, lojala spelare med hjärta för föreningen som blir föredömen för våra ungdomsspelare. Det får vi möjligheten att skapa med nuvarande unga trupp. Nästa generations stjärnor.

Hur kommer det att gå i år?

Jag tror att vi kommer att hamna på plats 6… eller på plats 12. Truppen vi har kommer att vara ett topp 6 lag. Frågan är bara när. I år eller någon säsong framåt.

SSLs bäst värvning i år?

Johan Samuelsson eller Rasmus Sundstedt? Nej Simon Götz är SSLs bästa värvning. Där kommer Storvreta ha möjlighet att skap en ny ännu bättre Mattias Samuelsson.

Vilka blir svenska mästare?

Storvreta ska vinna även om Falun ser riktigt bra ut i år. Faluns kontinuitet och erfarenhet på tränarsidan kan avgöra i ett slutspel.

Vem vill vi helst se i IFU arena i höst?

Zlatan har varit spännande att se. Ryktet om att Hannes Öhman gjort comeback i Loke IBK (Div3) för att den vägen nå en Sirius tröja är inget jag kan bekräfta. Troligen bare ett rykte. Tror inte Lokes tränare Mattias Lundberg släpper honom. Det vi saknar är profiler. Profiler som gör det oväntade, sticker ut, inte viker ner sig. Får Henrik Söderlund (UNT) att småle när han intervjuar. (#73). Inte nervärderande, inte oförskämt inte stöddigt utan gentlemannamässigt stiligt. Det vill jag gärna se i år. Det behöver innebandyn för att lyfta till nästa nivå.

//Nicklas Stuxgren, Sirius sportgrupp (herr)