Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match

Lär känna våra nyförvärv: Frida Lundberg

13 september 2018 08:45
SSL DAM

”Min förhoppning är att vi kommer vara det där jobbiga laget som sliter för varandra, det där laget som folk inte tycker om att möta.” Det säger Frida Lundberg som kom till Sirius Innebandy från Linköping inför den här säsongen.


  • Namn: Frida Lundberg
  • Tröjnummer: 44
  • Position: Forward
  • Moderklubb: Hörnefors IF
  • Spelar med: Fatpipe, med jab blad

Hej Frida. Först, välkommen till Sirius - vilka är intrycken så här långt? ”Hej och tack så mycket. Mina intryck såhär långt är positiva, känslan är att jag kommit till ett lag som är ett väldigt sammansvetsat gäng. Det märks att de flesta spelat ihop en längre tid. Det är ett gäng goa människor som välkomnat mig bra. Intrycket av föreningen är samma sak, det märks att det är en seriös förening med väldigt bra förutsättningar.”

Hur skulle du beskriva försäsongen? ”Jag kom till Uppsala då vi klev in i hall och har därför inte kört försäsongen med laget. Har köttat på med försäsongen på eget håll i Linköping. Tycker det ser ut som att försäsongen gjort sitt, då folk ser pigga och laddade ut på träningarna. Väl inne i hall har fokus legat på att sätta de olika bitarna i spelet. Vi började med försvarsspelet och när det började sitta la vi fokus på kontringsspel och anfallsspel. Där är vi idag och det känns som att vi börjar få ihop pusslet och vi kommer att vara redo till premiären som närmar sig.”

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong? ”Min förhoppning är att vi kommer vara det där jobbiga laget som sliter för varandra, det där laget som folk inte tycker om att möta. Sen hoppas jag ju självklart att vi även i år ser till att ta oss till ett slutspel och därefter tar en match i taget. För egen del har jag sen några veckor tillbaka fått gå upp och spela forward för första gången i mitt liv. Jag hoppas kunna växa in i den rollen bra och känna att jag kan bidra på min nya position.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? ”Som back var jag rätt säker hur jag skulle beskriva mig själv, men nu med en ny position känns det svårare, haha. Vill dock tro att jag oavsett position är en spelare som alltid tar jobbet, som skjuter helt okej och har en bra teknik. Sen tror jag att min största styrka som spelare är min inställning.”

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig – någon dold talang? ”Oj, någon sådan har jag nog inte.”

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong? ”Agnes Wiklund har ju imponerat enormt på mig med sina volleymål nu två matcher i rad. Är säker på att hon kommer bjuda på fler sådana och därmed plocka en del poäng.”