Söndag
29 Nov 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Söndag
03 Jan 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 2 matcher
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Idag 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 2 matcher
Söndag
14 Feb 2 matcher
Onsdag
17 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher

Hur blir man världens bästa förening?

15 december 2020 09:41
FÖRENING

Sirius Innebandy har under en längre tid haft som mål att inte bara vara en innebandyklubb med en stor ungdomsverksamhet och med en elitverksamhet på högsta nivå där både dam- och herrlaget spelar i SSL. Vi vill även vara en förening som gör skillnad i samhället utanför innebandyn på riktigt. Att vara en klubb och varumärke som människor vill associeras med och ansluta sig till – som spelare, ledare och som sponsorer. En ny form av folkrörelse.


Ett av de första fokusområdena har varit jämställdhet där Sirius Innebandy arbetat aktivt med publika nyckeltal för hur det ser ut idag och vilka mål vi siktar mot. Det handlar till exempel om att herr- och damlaget i SSL ska ha samma förutsättningar, att vi ska få in fler kvinnliga ledare och att ha en jämställd styrelse. Vi har kommit en bit på väg, men vi är inte i mål ännu. Coronaåret 2020 har så klart inte underlättat då alla förändringar kräver ekonomiska resurser. Men vi jobbar vidare, både på jämställdhetsområdet och inom andra områden. Under åren har vi dock saknat en grund i hur allt hänger ihop och en karta för vart vi är på väg.

För ungefär ett år sedan så lanserade vi begreppet ”Världens Bästa Förening” som en målsättning och vision om vart vi vill. Stora ord som så klart måste fyllas med innehåll. För att få struktur i det arbetet och för att ha något att hålla oss till har vi nu tagit avstamp i Agenda 2030 med de 17 globala målen (SDG) för hållbar utveckling. I det arbete Sirius Innebandy gör redan idag både innanför och utanför planen (och som vi vill göra mer av framöver) handlar det framförallt om fyra av målen:

• Mål 3: god hälsa och välbefinnande • Mål 4: god utbildning för alla • Mål 5: jämställdhet • Mål 10: minskad ojämlikhet

Tanken är att om vi tar vårt ansvar och jobbar på rätt sätt även utanför planen skapar vi samtidigt möjligheter för både herr och dam att kunna vinna SM guld inom fem år. Vi hoppas att ni vill hänga med på resan.