Måndag
28 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Idag 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Fredag
02 Dec 1 match
Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match

Söderling och Sirius beger sig till Växjö för att vända trenden

11 januari 2022 18:38
SSL HERR

För tillfället ligger blåsvart på jumboplatsen. För att vända trenden menar Kevin Söderling att laget behöver på att ta sig till offensiv planhalva med kvalité och väl där - sätta dit chanserna.


Efter 14 spelade matcher befinner sig Sirius på jumboplatsen i SSL. Laget har haft en strulig säsong och dras för tillfället, likt många andra lag, med flera sjukdomar som decimerar truppen.

I den senaste matchen förlorade laget mot Pixbo med 4-11 på hemmaplan.

– Vi skapar målchanser matchen igenom men vi är inte tillräckligt effektiva framåt. Vi tar även dåliga beslut med dåliga passningar i egen zon och på mittplan och det ger Pixbo väldigt bra målchanser, och mot ett sådant bra lag får vi inte göra sådana misstag, säger Kevin Söderling.

Forwarden Kevin Söderling är Sirius poängstarkaste spelare, han har totalt stått för 7 mål och 16 assist. Han säger följande om lagets säsong.

– Vi har varit för dåliga både framåt och bakåt. Vi har inte gjort tillräckligt med mål trots att vi har skapat flera bra chanser, och bakåt har vi gett motståndarna för mycket tid och på den här nivån håller det inte.

På torsdagskvällen får blåsvart en chans att förbättra sin placering då laget beger sig till Växjö för en tuff drabbning.

– Växjö är bra på att hålla bollen inom laget. De har flera skickliga spelare som är duktiga på att hitta både diagonalpassningar och passningar in i mitten, så det blir viktigt att vi sätter försvarsspelet. Vi får inte ge bort första perioden som mot Pixbo där vi ligger under med 0-4 innan vi vaknar.

– Det kommer bli viktigt att vi får bollen förbi mittplan och lyckas etablera ett anfallsspel. Det såg vi mot Pixbo, när vi väl fick upp bollen lyckades vi hålla bollen och skapa lägen, sen gäller det bara att sätta dit chanser, då blir det mycket enklare och roligare att spela, avslutar Söderling.

Torsdagens match startar 18.30 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)