Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

”Såklart njuter vi av utsikten här uppe”

30 oktober 2020 20:31
SSL DAM

”Jag tror det kommer bli en tajt match om vi har 100% inställning & följer vår gameplan, men jag sätter ändå Malmö som favoriter inför matchen trots tabelläget.” Det säger Matilda Östlund Visén, inför morgondagens match borta mot Malmö.


Hej Matilda. Ni har inlett serien starkt och efter sex spelade matcher ligger ni trea i tabellen. Hur skulle du själv beskriva säsongsinledningen?

”Vi har gått vinnande ur de jämna matcherna mot de lag vi krigar mot i samma tabellsektion vilket har varit viktigt. Däremot får man inte stirra sig blind på tabelläget då vi endast spelat 6 av 26 omgångar, men såklart njuter vi av utsikten här uppe än så länge.”

Det är ett gäng nya spelare i laget och du kom själv in i slutet av sommaren från Täby. Utifrån ser ni redan nu ut som ett sammansvetsat gäng – är det så det känns på insidan också?

”Ja, vad jag har förstått så har föreningen satsat sina resurser denna säsong på att sätta en tydlig prägel på varumärket Sirius och värvat spelare med ”rätt” karaktär - 100% inställning, för att skapa en sammansvetsad lagmaskin.”

I matchsituationer - hur stor skillnad är det för dig som målvakt att spela i Sirius jämfört med Täby?

”Den största skillnaden att vakta kassen bakom ett topplag som Täby är att det finns en större förväntning på att vinna vilket gör att de ofta är mer av en lättnad än glädje vid vinst. I Sirius finns det ingen ”serielunk” och varje poäng betyder så mycket mer så både glädjen över vinst och möjligheten till att vara en matchvinnare är mycket större. Spelmässigt bjuder Täby på en väldigt offensiv innebandy vilket gör att det blir väldigt öppna lägen bakåt medan det blir mer varierade lägen i Sirius.”

Imorgon åker ni till Baltiska Hallen och möter Malmö. Vilka förväntningar har du på matchen?

”Jag tror det kommer bli en tajt match om vi har 100% inställning & följer vår gameplan. Jag sätter Malmö som favoriter inför matchen trots tabelläget. Slänger iväg en klassisk klyscha också; ’Den som vill mest kommer att vinna matchen’.”