Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Såklart njuter vi av utsikten här uppe”

30 oktober 2020 20:31
SSL DAM

”Jag tror det kommer bli en tajt match om vi har 100% inställning & följer vår gameplan, men jag sätter ändå Malmö som favoriter inför matchen trots tabelläget.” Det säger Matilda Östlund Visén, inför morgondagens match borta mot Malmö.


Hej Matilda. Ni har inlett serien starkt och efter sex spelade matcher ligger ni trea i tabellen. Hur skulle du själv beskriva säsongsinledningen?

”Vi har gått vinnande ur de jämna matcherna mot de lag vi krigar mot i samma tabellsektion vilket har varit viktigt. Däremot får man inte stirra sig blind på tabelläget då vi endast spelat 6 av 26 omgångar, men såklart njuter vi av utsikten här uppe än så länge.”

Det är ett gäng nya spelare i laget och du kom själv in i slutet av sommaren från Täby. Utifrån ser ni redan nu ut som ett sammansvetsat gäng – är det så det känns på insidan också?

”Ja, vad jag har förstått så har föreningen satsat sina resurser denna säsong på att sätta en tydlig prägel på varumärket Sirius och värvat spelare med ”rätt” karaktär - 100% inställning, för att skapa en sammansvetsad lagmaskin.”

I matchsituationer - hur stor skillnad är det för dig som målvakt att spela i Sirius jämfört med Täby?

”Den största skillnaden att vakta kassen bakom ett topplag som Täby är att det finns en större förväntning på att vinna vilket gör att de ofta är mer av en lättnad än glädje vid vinst. I Sirius finns det ingen ”serielunk” och varje poäng betyder så mycket mer så både glädjen över vinst och möjligheten till att vara en matchvinnare är mycket större. Spelmässigt bjuder Täby på en väldigt offensiv innebandy vilket gör att det blir väldigt öppna lägen bakåt medan det blir mer varierade lägen i Sirius.”

Imorgon åker ni till Baltiska Hallen och möter Malmö. Vilka förväntningar har du på matchen?

”Jag tror det kommer bli en tajt match om vi har 100% inställning & följer vår gameplan. Jag sätter Malmö som favoriter inför matchen trots tabelläget. Slänger iväg en klassisk klyscha också; ’Den som vill mest kommer att vinna matchen’.”