Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher
Söndag
15 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Idag 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Måndag
28 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 2 matcher
Söndag
17 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match

”Såklart njuter vi av utsikten här uppe”

30 oktober 2020 20:31
SSL DAM

”Jag tror det kommer bli en tajt match om vi har 100% inställning & följer vår gameplan, men jag sätter ändå Malmö som favoriter inför matchen trots tabelläget.” Det säger Matilda Östlund Visén, inför morgondagens match borta mot Malmö.


Hej Matilda. Ni har inlett serien starkt och efter sex spelade matcher ligger ni trea i tabellen. Hur skulle du själv beskriva säsongsinledningen?

”Vi har gått vinnande ur de jämna matcherna mot de lag vi krigar mot i samma tabellsektion vilket har varit viktigt. Däremot får man inte stirra sig blind på tabelläget då vi endast spelat 6 av 26 omgångar, men såklart njuter vi av utsikten här uppe än så länge.”

Det är ett gäng nya spelare i laget och du kom själv in i slutet av sommaren från Täby. Utifrån ser ni redan nu ut som ett sammansvetsat gäng – är det så det känns på insidan också?

”Ja, vad jag har förstått så har föreningen satsat sina resurser denna säsong på att sätta en tydlig prägel på varumärket Sirius och värvat spelare med ”rätt” karaktär - 100% inställning, för att skapa en sammansvetsad lagmaskin.”

I matchsituationer - hur stor skillnad är det för dig som målvakt att spela i Sirius jämfört med Täby?

”Den största skillnaden att vakta kassen bakom ett topplag som Täby är att det finns en större förväntning på att vinna vilket gör att de ofta är mer av en lättnad än glädje vid vinst. I Sirius finns det ingen ”serielunk” och varje poäng betyder så mycket mer så både glädjen över vinst och möjligheten till att vara en matchvinnare är mycket större. Spelmässigt bjuder Täby på en väldigt offensiv innebandy vilket gör att det blir väldigt öppna lägen bakåt medan det blir mer varierade lägen i Sirius.”

Imorgon åker ni till Baltiska Hallen och möter Malmö. Vilka förväntningar har du på matchen?

”Jag tror det kommer bli en tajt match om vi har 100% inställning & följer vår gameplan. Jag sätter Malmö som favoriter inför matchen trots tabelläget. Slänger iväg en klassisk klyscha också; ’Den som vill mest kommer att vinna matchen’.”