Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match

Tjärnberg tar sig an Kalmarsund med en skön känsla

5 november 2021 11:30
SSL HERR

På lördag kommer Oskar-Viking Tjärnberg vakta kassen för Sirius. Precis som senast förväntar sig Tjärnberg att ta tre poäng på bortaplan.


Efter den senaste förlusten på hemmaplan får Sirius chansen till tre nya poäng på lördag. Då gästar laget Kalmarsund och målvakten Oskar-Viking Tjärnberg har bara goda minnen från bortamatcher mot lördagens motståndare.

– För mig var just Kalmarsund borta min första hela SSL-match och den vann vi med 5-3, så jag kommer in med en skön känsla.

Lördagens match blir målvaktens första från start denna SSL-säsong. Tjärnberg ger också sin syn på hur säsongsinledningen har upplevts.

– Jag tycker ändå vi haft en bra inledning, vi vann ju premiären. Efter det har vi åkt på en förlust mot Linköping i slutsekunderna och en uddamålsförlust borta mot Pixbo, hade vi fått med oss någon poäng i någon av de matcherna hade det sett helt annorlunda ut.

– Men vi är som lag väldigt trygga i gruppen. Vi behöver bara höja vår lägstanivå och inte falla igenom under vissa perioder av matcherna så kommer poängen komma, säger Tjärnberg.

Det förväntade topplaget Kalmarsund har inte alls inlett serien på ett positivt sätt. Flera experter tippade laget om en av utmanarna till att vinna hela grundserien, men för tillfället placerar laget sig på den sista slutspelsplatsen.

– Vi kommer prata om Kalmarsund ikväll (fredag) på träningen. Men det är ett bra lag med olika uppspel och pressfaser beroende på vilken formation som spelar. Men vi ska inte fokusera för mycket på motståndet, för vår del handlar det om att spela vårt eget spel.

Bortsett från dig i målet, vem blir matchvinnare?

– Lundell har varit stekhet på träningar. Han är den enda som lyckats göra mål på mig under veckan så jag får väl säga han, avslutar Tjärnberg.

Lördagens match startar 16.00 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)