Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Fredag
02 Dec 1 match
Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

Tjärnberg tar sig an Kalmarsund med en skön känsla

5 november 2021 11:30
SSL HERR

På lördag kommer Oskar-Viking Tjärnberg vakta kassen för Sirius. Precis som senast förväntar sig Tjärnberg att ta tre poäng på bortaplan.


Efter den senaste förlusten på hemmaplan får Sirius chansen till tre nya poäng på lördag. Då gästar laget Kalmarsund och målvakten Oskar-Viking Tjärnberg har bara goda minnen från bortamatcher mot lördagens motståndare.

– För mig var just Kalmarsund borta min första hela SSL-match och den vann vi med 5-3, så jag kommer in med en skön känsla.

Lördagens match blir målvaktens första från start denna SSL-säsong. Tjärnberg ger också sin syn på hur säsongsinledningen har upplevts.

– Jag tycker ändå vi haft en bra inledning, vi vann ju premiären. Efter det har vi åkt på en förlust mot Linköping i slutsekunderna och en uddamålsförlust borta mot Pixbo, hade vi fått med oss någon poäng i någon av de matcherna hade det sett helt annorlunda ut.

– Men vi är som lag väldigt trygga i gruppen. Vi behöver bara höja vår lägstanivå och inte falla igenom under vissa perioder av matcherna så kommer poängen komma, säger Tjärnberg.

Det förväntade topplaget Kalmarsund har inte alls inlett serien på ett positivt sätt. Flera experter tippade laget om en av utmanarna till att vinna hela grundserien, men för tillfället placerar laget sig på den sista slutspelsplatsen.

– Vi kommer prata om Kalmarsund ikväll (fredag) på träningen. Men det är ett bra lag med olika uppspel och pressfaser beroende på vilken formation som spelar. Men vi ska inte fokusera för mycket på motståndet, för vår del handlar det om att spela vårt eget spel.

Bortsett från dig i målet, vem blir matchvinnare?

– Lundell har varit stekhet på träningar. Han är den enda som lyckats göra mål på mig under veckan så jag får väl säga han, avslutar Tjärnberg.

Lördagens match startar 16.00 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)