Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match

Widh samlar trupperna inför derbyt

22 november 2021 17:45
SSL HERR

På onsdag möter laget serieledarna Storvreta i ett hett derby och den tillfällige tränaren Johan Widh uppmanar sina spelare att vilja bli hjältar.


I sju säsonger har Johan Widh arbetat stenhårt på planen för blåsvart. Även om Widh arbetar lika hårt även nu så sker det utanför sargen. Medan Sirius söker en ny huvudtränare har Widh för tillfället tagit över tränaransvaret tillsammans med Ted Wikström.

– När jag fick frågan var det många tankar i huvudet. Men det var ändå självklart att jag skulle ställa upp för grabbarna och för föreningen, berättar Widh.

Anledningen till att Widh ens fanns tillgänglig beror på en korsbands- och meniskskada. Förhoppningen är att han är tillbaka på planen efter nyår, så det är inte aktuell med en längre karriär som tränare, för tillfället.

30-åringen har nu coachat laget i två matcher. Bortsett från vissa småsaker har Widh inte upplevt behovet av att ändra så mycket i lagets spelsätt.

– Det enda jag försöker trycka på är att vi ska ligga lite djupare med laget och försöka skapa en tryggare defensiv. Det är väl de vi ändrat på.

På onsdag ska Widh och Sirius spela “bortamatch” mot Storvreta. Ett motståndarlag som för tillfället toppar SSL med 19 poäng. Ett tydligare David mot Goliat-scenario får man leta efter.

– Vi ska först och främst sätta ramarna i vårt försvarsspel, vi ska försöka hålla Storvreta utanför oss. Sedan gäller det att sätta våra chanser, det är något vi haft några problem med under säsongen, när vi väl skapar målchanser måste vi se till att sätta dit bollen, säger Widh.

Vad tror du om matchen som helhet?

– Vi har inget att förlora utan vi har allt att vinna. Det gäller bara att gå ut och ha kul på onsdag, de här matcherna är de roligaste under grundserien. Det kommer vara mycket folk och derbyn blir ofta tighta matcher.

– Derbyn lever ofta sina egna liv, det blir en annan grej än vanligt seriespel. Det gäller att gå ut och vilja bli hjälte, avslutar Widh.

Onsdagens match startar 18.30 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)