Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher

”Jag tänker inte förlora min sista SSL match i karriären”

11 mars 2021 08:07
SSL HERR

”Jag har ju fått uppleva massor under alla mina år som spelare. Jag har spelat fem SM-finaler där jag varit med och vunnit fyra och förlorat en. Jag har även tre Europacup guld.” Det säger Joakim Alvinder som inför sin sista match i blåsvart delar med sig av något av det han upplevt inom innebandyn. På lördag är han med och möter Mullsjö i säsongens sista match där fortsatt spel i SSL står på spel.


Hej Jocke. Håller du med om jag säger att ni mot Kalmarsund senast gör en av säsongens bästa matcher?

”Hej Niklas. Vi har gjort några okej matcher efter jul där vi varit nära men inte räckt fram hela vägen. Så klart att det var en bra match mot Kalmarsund, men utan poäng så spelar insatsen tyvärr ingen roll.”

Det räckte det inte hela vägen, men måste ändå kännas positivt att pressa tabelltvåan ända in på målsnöret?

”Jag är nöjd när vi vinner. Att vara nära är inte bra nog - i alla fall inte i min bok!”

Om jag förstått rätt så blir lördagens match mot Mullsjö din sista i blåsvart. Du kom till Sirius inför säsongen 2017/2018 – hur gick tankarna när du bestämde dig för Sirius?

”Ja på lördag gör jag min sista match som elitspelare! Efter det kommer det bli fokus på familjen och andra saker i livet. När jag bestämde mig för Sirius inför säsongen 2017/2018 var det delvis närheten till Uppsala som lockade. Jag kom från ett bra år i AIK och Sirius kunde erbjuda den rollen och den utvecklingen jag ville fortsätta att jaga!”

Och om du tittar tillbaka - hur skulle du vilja sammanfatta dessa fyra säsonger för egen del?

”Oj, jag minns första året som ett fiasko som grupp och lag! Vi hade ett väldigt intressant lag med bra spelare och såg framför oss att vi skulle ta nästa steg och spela kvartsfinal. Andra året gjorde vi ett grymt år kom åtta i tabellen. Storvreta valde oss och vi fick äran att spela det första Uppsala derbyt i en kvartsfinal, vilket var extremt häftigt även om vi inte lyckades vinna någon match. De sista två åren har det varit lite samma visa att vi inte har fått det att stämma!”

Om man lyfter blicken ytterligare så kan man konstatera att du gjorde dina första matcher i SSL redan säsongen 2008/2009. Går det att på några rader att reflektera kring en så lång säsong eller får vi vänta på dina memoarer?

”Min SSL debut var mot Warberg borta och jag minns att första året egentligen mest handlade om att vara med för att se och lära. Året efter började jag utvecklas och hade äran att få spela med fantastiska spelare såsom Mika Kohonen för att nämna den kanske största. Jag har ju fått uppleva massor under alla mina år som spelare. Jag har spelat fem SM-finaler där jag varit med och vunnit fyra och förlorat en. Jag har även tre Europacup guld. Men det största och bästa minnet kanske ändå är första SM-finalen i Malmö Arena. Det var två lag som ville spela innebandy och vi drog längsta strået på straffar. Det var en omdiskuterad straff i sudden där en Warbergspelare drar bollen bakåt och domaren blåser av och vi avgör i nästa straff.

Jag har även hunnit med att göra mål i alla landskamper jag spelat och kanske jag är unik med det i Sverige? Det året jag vart uttagen till landslaget hade jag en otroligt bra tränare i Magnus Jäderlund som gav mig mycket förtroende och lät mig utvecklas och utan honom hade jag aldrig blivit den spelare jag blev. Så, tack Magnus!! Tyvärr fick vi inte kröna det året i Storvreta med SM guld då vi förlorade mot Falun i förlängning.

Sedan i AIK spelade jag nog min bästa innebandy någonsin och trivdes bra men vi hade fått tillskott i familjen och pendlandet mellan Uppsala och Stockholm blev en för stor påfrestning. Under mitt första år i Sirius var min form fortfarande fantastisk och om jag kommer ihåg rätt så låg jag i toppen av poängligan länge och mitt spel flöt på bra! Det finns såklart massor mer att berätta men som sagt - någon dag kanske det kommer en bok…”

Nu är det som sagt bara en match kvar på årets säsong och ni ligger just nu precis ovanför nedflyttningsstrecket och har allt i egna händer. Hur går snacket i laget inför lördagens match mot Mullsjö?

”Jag tänker inte förlora min sista SSL match i karriären. Vi vill hålla oss kvar av egen maskin och vill inte förlita oss på andra resultat. Vi ska göra vårt. Gå in och vinna matchen och sedan fira att vi är kvar i SSL.”

//Statistik: Joakim Alvinder

  • Antal SSL matcher: 321
  • Antal mål: 214
  • Antal assist: 174
  • Antal poäng per match: 1,2