Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match

Natalie Hjertberg och Klara Molin uttagna till damlandslagets läger

22 januari 2021 11:37
SSL DAM

Igår kom beskedet vilka 23 spelare som kallas till damlandslagets läger i Gävle 4 - 7 februari. I truppen återfinns två blåsvarta spelare i form av Natalie Hjertberg och Klara Molin, som båda hoppas på att vara med i truppen som ska spela VM på hemmaplan i IFU Arena senare i år.


Svenska Innebandyförbundet skriver på sin hemsida att nu inleds året som kulminerar i VM i Uppsala i slutet av november. Att det är en målsättning för både Natalie Hjertberg och Klara Molin är tydligt.

”Såklart hade det ju varit en stor dröm som gick i uppfyllelse att få representera landslaget på ett VM. Konkurrensen är stor så då gäller det att fortsätta att hålla en hög nivå,” säger Natalie Hjertberg. Klara Molin fyller i: ”Oj, det hade varit as coolt. Det är ett av mina mål för det här året.”

VM spelas i IFU Arena den 27 november - 5 december då världens 16 bästa nationer samlas och Sverige, som är regerande mästare och har vunnit sju raka VM-guld, är favorittippat.

”Vi vill att samtliga spelare tar för sig och visar upp det spel och agerande som de har till vardags i sina klubblag, oavsett om man är debutant eller mer erfaren. Man ska visa att man klarar av att prestera med de bästa”, säger förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson.

Både Natalie Hjertberg och Klara Molin, som fick beskedet om att de var uttagna till landslagslägret av Åsa Karlsson tidigare i veckan, vet vad som gäller.

”Jag blir ju uttagen för det jag har presterat i Sirius så det gäller att fortsätta med det jag gör bra här,” säger Klara Molin. Natalie Hjertberg är inne på samma linje: ”Jag tar med mig mitt spel och styrka i defensiven. Att fokusera och leverera det man är bra på är viktigt eftersom det är därför man är uttagen. Inte börja fundera och göra nya saker utan fullt fokus på sitt spel som man spelar i klubblaget,” säger hon.

På frågan om vad man tar med sig från ett landslagsläger tillbaka hem till klubblaget säger Klara Molin att hon hoppas kunna bidra med det tempo som de har på sina landslagssamlingar.

”Från lägret tar man med sig så himla mycket och det är en väldigt bra erfarenhet. Fart under fötterna och tempo i spelet är också viktiga saker att ta med tillbaka till klubblaget,” säger Natalie Hjertberg. Hon säger även att det så klart är speciellt och en ära att få vara med och träna och konkurrera med de bästa i Sverige. ”En stor möjlighet och ett jättebra tillfälle att fortsätta utvecklas,” säger Natalie Hjertberg. Det är något Klara Molin håller med om. ”Jag utvecklas mycket som innebandyspelare på dessa läger,” säger hon.