Lördag
12 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 2 matcher
Onsdag
06 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Fredag
22 Feb 1 match
Idag 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

”Det är klart att det är en väldigt viktig match”

5 februari 2019 11:26
SSL HERR

”Det är klart man har koll på att det är derby nästa vecka - det är lite extra speciellt såklart. Men först ligger fokus på att ta tre poäng nere i Göteborg och sedan kan vi fokusera på att vinna derbyt och bryta Storvretas vinst rad.” Det säger Filip Eriksson inför morgondagens match borta mot Pixbo.


Hej Filip. Du är precis hemkommen från ett uppdrag i U19 landslaget där ni mötte Finland i Finnkampen – hur var det?

”Tjena Niklas, det var väldigt roligt och lärorikt både för mig och för laget. Det var två tuffa matcher där Finland välförtjänt vann den andra matchen.”

Jag antar att du är sugen på att ta en plats i truppen som ska spela U19-VM i Kanada i maj?

”Det stämmer, redan innan säsongen var det ett mål jag hade och det är fortfarande ett stort mål. Men truppen är väldigt bra och det kommer bli tufft ända in i det sista. Jag ska göra allt jag kan nu i slutet på säsongen för att bli uttagen.”

Det har rullat på bra i klubblaget också. Ni ligger på plats 6 i tabellen och själv parkerar du på plats 10 i den totala poängligan med 23 mål och 16 assist. Hur ser du på säsongen så här långt?

”Det känns som både jag och laget startade lite trögt, men det var ett ungt och oprövat lag så det var kanske inte så konstigt. Spelet har blivit bättre för varje vecka som gått och för mig personligen har det överlag varit en bra säsong - även om jag haft lite dippar här och där. Det gäller att inte vara nöjd och att fortsätta prestera.”

Imorgon möter ni Pixbo borta – ett lag ni senast mötte borta den 3 januari. Då blev det väldigt jämt och ni vann på straffar. Hur går tankarna inför morgondagens möte?

”Till att börja med var det en match som vi skulle ha tagit tre poäng i men vi klarade inte att hålla undan. Imorgon gäller det att vi kommer ut med en bra inställning och tempo från start. Det har varit uppehåll nu och då kan det finnas risk att man inte är med från start. Sen ligger Pixbo hack i häl på oss då det är klart att det är en väldigt viktig match.”

Nästa vecka är det dags för derby där Storvreta står som hemmalag – några tankar på den matchen redan nu?

”Det är klart man har koll på att det är derby nästa vecka - det är lite extra speciellt såklart. Men först ligger fokus på att ta tre poäng nere i Göteborg och sedan kan vi fokusera på att vinna derbyt och bryta Storvretas vinst rad.”