Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Försäsong i all ära men seriespelet är ändå lite roligare.”

21 september 2018 15:22
SSL HERR

”Vi skulle nästan kunna köra med fem anfallare på plan - vem behöver försvarare med en sådan målvakt.” Det säger David Ahlmark efter premiärmatchen mot Falun och säger att han ser fram emot matchen hemma mot Örebro på söndag.


Hej David. Premiären är avklarad - skönt att vara igång? ”Ja, riktigt skönt. Försäsong i all ära men seriespelet är ändå lite roligare.”

Det var dessutom en TV match med lite nya grepp som inslag från omklädningsrummet. ”Ja, just omklädningsrummet var lite ovant. Vi får jobba på den biten...”

Det blev förlust mot Falun, som tippas som ett av topplagen i år. Hur låter analysen från din sida - vad var positivt och vad måste ni jobba mer med? ”Det var mycket som var positivt. Vi visade mod ute på banan och la ner ett hårt jobb och stundtals hittade vi rätt i försvarsspelet också. Steineck stod på huvudet mer eller mindre hela matchen. Vi skulle nästan kunna köra med fem anfallare på plan - vem behöver försvarare med en sådan målvakt. Vi behöver jobba med allt. Spelet med boll är det svåraste och där har vi de största stegen att ta.”

Det har skett en generationsväxling i laget där ett gäng rutinerade spelare har försvunnit och där ni plockat in unga talanger. Tycker du att ni fått ihop gruppen på det sätt ni vill? ”Ja. Vi har en spännande grupp med en bra blandning av lite äldre gubbar och många yngre som tillför massor av energi.”

På söndag är det dags igen och då är det Örebro som står för motståndet. Tankar inför den matchen? ”Skönt med match så snart igen. Vi vill självklart ta revansch då.”

Jag vet att det är tidigt på säsongen, men hur ser du på lagets möjligheter i år? ”Bra, det finns stor utvecklingspotential i gruppen.”