Lördag
26 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Måndag
28 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match

Jacob Petterson hoppas att laget bevisar att de hör hemma i SSL i mötet med Falun

21 december 2021 13:44
SSL HERR

På onsdagskvällen avslutar Sirius herrlag året 2021 på hemmaplan. Målvakten Jacob Petterson ser mötet med Falun som en perfekt match att bevisa hur bra laget är.


Trots en bra insats i hemmamålet av Jacob Pettersson fick han och Sirius se sig besegrade i mötet med Hagunda. Trots en stark tredjeperiod förlorade Sirius med 2-3 i derbyt.

– Jag tycker det syns i matchen att vi krigar och vill ta poäng. Man ska ha i baktanke att Kristofer och Linus varit tränare i cirka två veckor nu, och även om vi inte ändrat om hela vårt spelsystem har vi fått nya verktyg att arbeta med och det kommer ta ett litet tag innan det helt sätter sig.

– Jag anser att vi är bättre än Hagunda, men vi har haft en turbulent säsong med spelare och tränare som lämnat. Men jag ska inte komma med bortförklaringar, Hagunda var mer distinkta och tog vara på sina chanser. Men jag tycker i det stora hela att vi gjorde en bra match, vi har mycket kvar att jobba på, men vi gjorde även en hel del bra saker vi kan ta med oss, säger Pettersson.

Som tur är för blåsvart får laget en ny möjlighet till poäng då det är match redan på onsdagskvällen. Däremot finns det lättare motståndare att ta poäng av än IBF Falun.

– Falun har tre riktigt vassa femmor. De har ett otroligt fint lagbygge men har inte fått den utdelning jag trodde på inför säsongen. Men likt oss har de haft det lite turbulent med tränarskifte och så.

– Men i en match mot ett så skickligt lag handlar det att som målvakt inte försöka göra något extraordinärt. Det handlar om att sätta grunderna och inte stressa, jag måste utstråla trygghet till resten av laget.

Som Petterson berättar har gästerna, för att vara IBF Falun, haft en tuff inledning på säsongen och ligger “bara” på en femteplats. Däremot kommer laget till match med tre raka segrar i ryggen.

– Vi har ett bra försvarsspel, där har vi kommit riktigt långt. Falun kommer inte ha det lätt att komma igenom oss och göra mål. Men vi måste få till anfallsspelet och lite självförtroende. Det är väldigt små marginaler i innebandy och hittills har vi inte haft marginalerna på vår sida.

– Vi är supertaggade inför matchen, vi har mycket att bevisa. Vi vill visa att vi hör hemma i SSL och matchen mot Falun är ett perfekt läge för oss att ta poäng och visa det.

Efter matchen mot Falun spelar herrlaget inte på hemmaplan förens den 8 januari. Således blir detta årets sista hemmamatch för Pettersson och Sirius.

Eftersom det här blir sista gången vi hörs innan jul så måste jag ju fråga, vad önskar sig Jacob Pettersson i julklapp?

– Vad önskar jag mig…haha, jag skulle behöva en ny Iphone, skrattar Pettersson fram.

– Sen önskar jag mig några fler poäng. Vi har tre matcher kvar innan serien vänder och förra säsongen hade vi sju poäng när den vände så om vi når något sådant innan halvtid är jag nöjd.

Biljetter köpes på plats eller via länken nedan.

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

OBS: Det krävs även Covidbevis + ID för att komma in på IFU Arena.