Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Lär känna våra nyförvärv: Amanda Ljunggren

3 september 2018 16:42
SSL DAM

”Jag skulle beskriva mig själv som en spelare med mycket fart. Gillar att springa mycket och störa och stressa mina motståndare och att driva upp tempot.” Det säger Amanda Ljunggren som kom till Sirius Innebandy från Linköping inför den här säsongen.


  • Namn: Amanda Ljunggren
  • Tröjnummer: 36
  • Position: Forward
  • Moderklubb: Linköping IBK
  • Spelar med: Fatpipe raw concept, black orc

Hej Amanda. Först, välkommen till Sirius - vilka är intrycken så här långt? “Hej! Tack så mycket! Mina intryck såhär långt är bara bra. Trivs redan bra i laget och föreningen och trivs med Niklas och Tuben som tränare. Har kommit till ett härligt gäng och de tog emot mig super bra.”

Hur skulle du beskriva försäsongen? ”Jag körde försäsong på hemmaplan då jag flyttade hit 1 augusti. Men fick ett träningsschema av Josef som jag följde och tycker det känns bra. Men tråkigt att köra själv så kändes bra och kul att komma in i hall igen. Tiden i hall har känts bra. Det var lite svårt i början med nytt spelsystem från vad jag gjort innan men tycker det har fungerat bra. Vi har fokuserat mycket på försvarsspelet och jag tycker det känns bättre och bättre för varje träning som går. Nu har vi börjat fokusera mer på uppspel och anfall och det känns än så länge bra. Finns mycket idéer och tankar för hur vi vill göra. Vi har 3 försäsongsmatcher kvar och det känns som vi kommer vara väl förberedda till seriestart.”

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong? ”Mina förhoppningar på säsongen är att vi får ut det vi vill varje match och tar kampen för att vinna varje byte och match. Sen att det resulterar i en bra placering i tabellen som förhoppningsvis leder till slutspel. Mina egna förhoppningar är att bli en mer ledande spelare, bryta mönster, bli mer spelförande och fortsätta utveckla de andra.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? ”Jag skulle beskriva mig själv som en spelare med mycket fart. Gillar att springa mycket och störa och stressa mina motståndare och att driva upp tempot. Sen anser jag mig själv som en spelare som gör poäng så det vill jag fortsätta att bidra med.”

Har du någon speciell rutin inför match? ”Jag drar alltid på fotskyddet på högerfoten först sen på med vänsterdojjan och till sist högerdojjan. Inget speciellt egentligen, men något som alltid görs.”

Vad gör du vid sidan av innebandyn? ”Jag har precis börjat jobba lite.”

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig – någon dold talang? ”Tyvärr döljer jag inte någon talang direkt - får nog återkomma när jag kommit på nått haha…”

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong? ”Klara Molin tror jag kommer plocka mest poäng i år. Som center är hon mer med i anfall och hon sätter sig själv och andra i bra lägen som resulterar i poäng.”