Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Vi vill visa vad Sirius står för”

19 februari 2021 14:34
SSL HERR

”Det är skönt att veta att vi har allt i egna händer och att det är vår egen prestation som avgör var i tabellen vi hamnar när säsongen är slut.” Det säger Joakim Alvinder som imorgon lördag beger sig söderut för matchen mot Kalmarsund borta.


Hej Jocke. Ni har haft några tajta matcher på slutet – inte minst mot Pixbo där ni länge höll jämna steg. Det blev dock större siffror senast mot Växjö. Hur har ni pratat om den matchen?

”Hej Niklas. Vi har pratat om hur vi bygger upp känslan inför matchen mot Kalmarsund och de positiva sakerna som vi ändå kan ta med oss från Växjö matchen. Nu är det fullt fokus på Kalmarsund och avslutningen av serien.”

Hur var det förresten att spela i Fyrishov igen – det var ju några år sedan det var hemmaborgen?

”Wow, det var en mäktig känsla och kul att spela i Fyrishov igen. Jag har massa fina minnen därifrån under min karriär. Ironiskt att det var där jag började för massa år sedan och att det är där jag får spela min sista hemmamatch i karriären också.”

Och ni har fått in en ny spelare i truppen i form av Peter Berlin som senast spelade med Sirius i SSL säsongen 2017/2018, vilket var din första säsong i blåsvart. Börjar ni hitta varandra på planen?

”Det är sjukt kul att Peter tar upp elitsatsningen igen efter att ha spelat i lägre serier några år! Jag har dessvärre inte fått äran att spela med honom ännu.”

Ni har fem matcher kvar på säsongen och kämpar kring nedflyttningsstrecket. Ser det dagliga jobbet annorlunda ut så här på slutet eller tuggar ni på som ni gjort tidigare?

”Det är skönt att veta att vi har allt i egna händer och att det är vår egen prestation som avgör var i tabellen vi hamnar när säsongen är slut. Träningsupplägget är ingenting jag lägger mig i utan det överlåter jag till tränarna att bestämma!”

På lördag möter ni Kalmarsund borta. Hur planerar ni inför den matchen?

”Vi pratar om att åka ner till Småland och komma in med en otrolig attack och spela vårt spel. Vi vill visa vad Sirius står för.”