Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Tisdag
31 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
23 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 2 matcher
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match

Luca Graf vill ge supportarna en derbyseger i julklapp

17 december 2021 17:05
SSL HERR

Efter landslagsuppehållet är det äntligen dags för Sirius herrlag att inta IFU Arena. En spelare som inte fick så mycket uppehåll är den Schweiziske landslagsspelaren Luca Graf.


Efter ett alldeles för långt landslagsuppehåll kommer äntligen Sirius herrlag sätta igång med att spela matcher. Det är dessutom inte vilken match som helst, utan blåsvart ska möta stadsrivalen Hagunda.

En spelare som kommer i fullt matchtempo är Sirius lagkapten Luca Graf som med sitt Schweiz placerade sig på en fjärdeplats under Världsmästerskapet.

– Det är tufft att se tillbaka på VM. Vi gjorde en bra match i semifinalen och var minst lika bra som Sverige i två perioder. Där skulle vi avgjort, för när det väl var dags för den tredje perioden har Sverige så mycket rutin så de klarar att avgöra.

– Sen att vi förlorade bronsmatchen… det gör inte så mycket. Vi hade högre ambitioner än brons ändå. Men nu är det fullt fokus på Sirius igen, säger Graf.

Under uppehållet har Sirius presenterat två nya tränare. Kristofer Widlundh och Linus Jämtdal tar över rollerna som huvudtränare respektive assisterande tränare. Tränarduos första match blir ett viktigt derby mot Hagunda. Ett lag som för tillfället placerar sig på en 12:e plats, precis framför Sirius.

Luca Graf har en tydlig bild av vad laget behöver göra för att ta tre poäng på lördagen.

– Det viktigaste i matchen blir att fokusera på vårt eget spel, vi vet att vi har ett bra lag med flera duktiga spelare. Däremot har vi inte riktigt haft självförtroendet i matcher hittills, men nu har vi haft ett uppehåll där tränarna kommit in och slipat på flera detaljer.

– Dessutom så slog vi Hagunda i Svenska Cupen, så jag hoppas det självförtroendet sitter kvar. Vi är fullt fokuserade på att slå Hagunda, säger Luca Graf.

Flera andra som kommer vara fullt fokuserade under matchen är alla blåsvarta supportrar.

– Det är alltid kul att spela derby och speciellt framför våra egna supportrar. Jag hoppas att dem kommer vara högljudda och skriker oss fram till en seger.

– Det skulle vara kul att ge supportrarna en derbyvinst som en tidig julklapp, avslutar Graf.

Glöm inte av att det är dubbelt Sirius på lördag. Dagen inleds med en hyllning till våra svenska guldmedaljörer och schweiziska bronsmedaljörer innan damernas match mot Nacka, en match som startar 14.30. Efter en liten paus är det sedan dags för herrarna som spelar mot Hagunda 18.00.

Biljetter köpes på plats eller via länken nedan.

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

OBS: Det krävs även Covidbevis + ID för att komma in på IFU Arena.