Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 1 match
Tisdag
18 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Tisdag
25 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 2 matcher
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match

Luca Graf vill ge supportarna en derbyseger i julklapp

17 december 2021 17:05
SSL HERR

Efter landslagsuppehållet är det äntligen dags för Sirius herrlag att inta IFU Arena. En spelare som inte fick så mycket uppehåll är den Schweiziske landslagsspelaren Luca Graf.


Efter ett alldeles för långt landslagsuppehåll kommer äntligen Sirius herrlag sätta igång med att spela matcher. Det är dessutom inte vilken match som helst, utan blåsvart ska möta stadsrivalen Hagunda.

En spelare som kommer i fullt matchtempo är Sirius lagkapten Luca Graf som med sitt Schweiz placerade sig på en fjärdeplats under Världsmästerskapet.

– Det är tufft att se tillbaka på VM. Vi gjorde en bra match i semifinalen och var minst lika bra som Sverige i två perioder. Där skulle vi avgjort, för när det väl var dags för den tredje perioden har Sverige så mycket rutin så de klarar att avgöra.

– Sen att vi förlorade bronsmatchen… det gör inte så mycket. Vi hade högre ambitioner än brons ändå. Men nu är det fullt fokus på Sirius igen, säger Graf.

Under uppehållet har Sirius presenterat två nya tränare. Kristofer Widlundh och Linus Jämtdal tar över rollerna som huvudtränare respektive assisterande tränare. Tränarduos första match blir ett viktigt derby mot Hagunda. Ett lag som för tillfället placerar sig på en 12:e plats, precis framför Sirius.

Luca Graf har en tydlig bild av vad laget behöver göra för att ta tre poäng på lördagen.

– Det viktigaste i matchen blir att fokusera på vårt eget spel, vi vet att vi har ett bra lag med flera duktiga spelare. Däremot har vi inte riktigt haft självförtroendet i matcher hittills, men nu har vi haft ett uppehåll där tränarna kommit in och slipat på flera detaljer.

– Dessutom så slog vi Hagunda i Svenska Cupen, så jag hoppas det självförtroendet sitter kvar. Vi är fullt fokuserade på att slå Hagunda, säger Luca Graf.

Flera andra som kommer vara fullt fokuserade under matchen är alla blåsvarta supportrar.

– Det är alltid kul att spela derby och speciellt framför våra egna supportrar. Jag hoppas att dem kommer vara högljudda och skriker oss fram till en seger.

– Det skulle vara kul att ge supportrarna en derbyvinst som en tidig julklapp, avslutar Graf.

Glöm inte av att det är dubbelt Sirius på lördag. Dagen inleds med en hyllning till våra svenska guldmedaljörer och schweiziska bronsmedaljörer innan damernas match mot Nacka, en match som startar 14.30. Efter en liten paus är det sedan dags för herrarna som spelar mot Hagunda 18.00.

Biljetter köpes på plats eller via länken nedan.

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

OBS: Det krävs även Covidbevis + ID för att komma in på IFU Arena.