Lördag
12 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 2 matcher
Onsdag
06 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Fredag
22 Feb 1 match
Idag 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sista matchen med gänget

10 mars 2018 08:10
SSL HERR

”Vi åker naturligtvis ner för att vinna och plocka hem 3 poäng. Kan nog bli en rätt underhållande match som det brukar bli mot Växjö.” Det säger lagkapten Dan Johansson som efter dagens match borta mot Växjö lägger klubban på hyllan.


Hej Dan. Härlig sista match hemma i IFU Arena där ni slog topplaget Pixbo med 9 – 6.

Verkligen! Skönt att få göra lite mål framåt och vinna en match rätt komfortabelt som det ändå blev till slut. Hoppas och tror att publiken som stöttade oss kände sig rätt nöjda när de begav sig hemåt från IFU den kvällen.

Trots det så räckte det inte hela vägen till slutspel den här säsongen, även om det var snubblande nära på slutet.

Bara att konstatera att starten på säsongen inte genererade den poängskörd som vi skulle behövt ha för att ta sig till slutspel. Vi lyckades så när att äta upp hela avståndet till slutspel men det blev för tungt till slut när vi förlorade några matcher samtidigt som våra konkurrenter vann sina matcher. Tycker dock att vi ska vara stolta över att vi lyckades vända på det hela efter riktigt dålig start. Vi låg ju näst sist en rätt bra bit in på säsongen.

Vi kunde höra på P4 Uppland i veckan att detta blir din sista säsong i blå-svart. Går det att sammanfatta resan du gjort med Sirius eller måste vi sätta oss ner och skriva en bok då?

Är så enormt tacksam och stolt över att få ha varit med på hela den här resan med laget och klubben. Det har varit kärlek i alla fall från min sida från start till mål. Den glädjen och kamratskap som funnits är så sjukt häftig och är något som är enormt viktig för mig när man lägger ner all den tid som man ändå gör och det kommer jag sakna överlägset mest. Sen att få tävla och spela mot de bästa varje vecka är givetvis något som motiverat en och varit förbannat kul.

Sen vill jag passa på och hylla jobbet som alla runtomkring har gjort. Ideella krafter som slitit som djur för att vi spelare ska kunna ha det så bra som möjligt. Stegen som klubben tagit sen jag först klev på tåget är egentligen helt sanslösa. Nicklas ”Moggi” Stuxgren och Anders ”vägraseklartmatchpganervositet” König förtjänar ett extra omnämnande för deras slit framförallt under silly-tider.

Jag kikade lite snabbt på statistiken och räknade ihop till 193 matcher, 50 mål och 142 målgivande passningar för Sirius i SSL – är statistik något du själv har koll på?

Generellt så har jag nog haft rätt dålig koll på den personliga statistiken framförallt på senare år. Har haft större fokus på tabellen och lagt ner x antal timmar i mitt liv för att sia om olika scenarion…

Är det någon säsong som sticker ut och som du har speciellt bra minnen från?

Jättesvårt då det ändå blivit en del säsonger nu. På rak arm så har vi ju gått upp i högsta serien 2 gånger vilket givetvis varit häftiga upplevelser. Annars så är ett starkt minne när vi vann czech open för ett gäng år sedan. Dåvarande lagkapten Lundberg avrundade det hela med en magisk segerintervju på engelska efter matchen.

Innan vi säger tack för den här säsongen så är det en match kvar – Växjö borta på lördag. Hur går tankarna inför den matchen?

Att vi vill avsluta säsongen på ett bra sätt och flaggan i topp. Vi åker naturligtvis ner för att vinna och plocka hem 3 poäng. Kan nog bli en rätt underhållande match som det brukar bli mot Växjö. Sen är det rätt skönt faktiskt att få avrunda det hela med en härlig bussresa hem och få umgås med laget en sista gång i samband med match.