Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Det är dags för revansch”

10 december 2020 09:35
SSL DAM

”Jag tror att det blir en spännande och jämn match och det lag som kan spela alla 60 minuter utan större fel vinner.” Det säger Johanna Homi inför dagens match mot Rönnby borta.


Hej Johanna. Det blev seger mot Pixbo i söndags efter en häftig vändning från er sida där du gjorde ett av målen. Hur skulle du beskriva matchen?

”Det var en riktigt tajt match. Det var roligt att spela och i den sista perioden var vi starka. Pixbo hade lite mer boll och längre anfall men vår defensiv och vårt målvaktspel funkade bra. Vi gjorde målen som behövdes på kontringar och i pp.”

Du är ny i laget inför den här säsongen. Hur har den första tiden i SSL varit?

”Det är härligt att spela med Sirius. Där är så mycket känslor i varje match och vi spelar jättebra som ett lag. Jag hoppas verkligen att vi hinner spela med publik under våren. Det är en erfarenhet jag gärna vill ta med mig.”

Du har tidigare spelat i den finska ligan och har även erfarenhet från det finska landslaget. Hur skulle du beskriva skillnaden mellan Finland och Sverige?

”Den största skillnaden är att matcherna har ett högre tempo här i Sverige och varje match blir en utmaning på ett annat sätt än i Finland. Man behöver alltid göra sitt bäst för att vinna och varje lag i serien kan utmana varandra.”

Idag är det dags igen då ni möter Rönnby borta. Vilka förväntningar har du på den matchen?

”Vi mötte Rönnby i Västeråscupen på försäsongen och då förlorade vi i sudden så det är dags för revansch. Rönnbys har inte inlett säsongen så starkt om man tittar på poängen men de har spelat väldigt tajta matcher. Jag tror att det blir en spännande och jämn match och laget som kan spela alla 60 minuter utan större fel vinner. Det saknas inte känslor inför matchen och båda lagen behöver poäng.”