Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Tisdag
31 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
23 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 2 matcher
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match

Malmgren är redo för Svenska Cupen

27 september 2021 14:15
SSL HERR

På onsdag spelar Sirius herrlag den andra kvartsfinalen i Svenska Cupen. Gästerna Visby vann den första matchen med 5–3, så det krävs vinst efter full tid samt vinst i övertid för avancemang.


Försvararen Henrik Malmgren har taktiken klar inför mötet med Visby. ”Defensivt måste vi spela ett mer kompakt försvarsspel och i anfallsspelet får vi inte fastna i ytterzonerna. Vi måste ta både bollen och spelare mot målet,” säger han.

Henrik Malmgren har blivit synonym med Sirius Innebandy. 25-åringen har precis inlett sin sjunde säsong i laget efter att han lämnade Åkersberga IBF.

”Sju säsonger är lång tid. Men i år känns det som en nystart. Vi har fått in flera nya “friska fläktar” och det har personligen gett mig en liten nytändning.”

Ni har bara spelat två matcher i SSL, men hur är känslan så här långt? Hur bra ni står er i serien?

”Jag tycker det känns som vi ligger bra till. Vi har inte tränat så mycket innebandy tillsammans men under träningar och matcher visar vi stundtals upp en hög nivå som gör att vi kommer att vinna matcher. Det känns som att vi inför varje match har en bra chans att vinna. Även när vi inte spelar på topp ger vi oss själva lägen att vinna matcher,” berättar Malmgren.

Malmgren blev målskytt i helgen på bortaplan mot Pixbo. Försvararen reducerade till 2–1 i mitten av den andra perioden. Malmgren är uppskattad för mycket i Sirius-lägret, men rollen som målskytt är lite ovan.

”Jag och Christian (Sandsund) hade ett bra boxplay och höll rätt mycket boll där i slutet. Vi försökte utnyttja att Pixbo var lite ostrukturerade. Sedan kom Kevin (Söderling) in och fick i väg ett avslut och jag hade inte hunnit springa hemåt och bollen bara dök upp hos mig.”

Du stod för en godkänd målgest. Bjuder du på en ny om du nätar mot Visby?

”Haha, jag vet inte riktigt, den bara kom spontant. Men mot Visby kanske det kommer något nytt. Det beror helt på sinnesstämningen,” avslutar Malmgren.

Vill du ha chansen att se Malmgrens nya målgest så startar onsdagens match 18.30 och biljetter köper du här;

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/