Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Fredag
26 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Malmgren är redo för Svenska Cupen

27 september 2021 14:15
SSL HERR

På onsdag spelar Sirius herrlag den andra kvartsfinalen i Svenska Cupen. Gästerna Visby vann den första matchen med 5–3, så det krävs vinst efter full tid samt vinst i övertid för avancemang.


Försvararen Henrik Malmgren har taktiken klar inför mötet med Visby. ”Defensivt måste vi spela ett mer kompakt försvarsspel och i anfallsspelet får vi inte fastna i ytterzonerna. Vi måste ta både bollen och spelare mot målet,” säger han.

Henrik Malmgren har blivit synonym med Sirius Innebandy. 25-åringen har precis inlett sin sjunde säsong i laget efter att han lämnade Åkersberga IBF.

”Sju säsonger är lång tid. Men i år känns det som en nystart. Vi har fått in flera nya “friska fläktar” och det har personligen gett mig en liten nytändning.”

Ni har bara spelat två matcher i SSL, men hur är känslan så här långt? Hur bra ni står er i serien?

”Jag tycker det känns som vi ligger bra till. Vi har inte tränat så mycket innebandy tillsammans men under träningar och matcher visar vi stundtals upp en hög nivå som gör att vi kommer att vinna matcher. Det känns som att vi inför varje match har en bra chans att vinna. Även när vi inte spelar på topp ger vi oss själva lägen att vinna matcher,” berättar Malmgren.

Malmgren blev målskytt i helgen på bortaplan mot Pixbo. Försvararen reducerade till 2–1 i mitten av den andra perioden. Malmgren är uppskattad för mycket i Sirius-lägret, men rollen som målskytt är lite ovan.

”Jag och Christian (Sandsund) hade ett bra boxplay och höll rätt mycket boll där i slutet. Vi försökte utnyttja att Pixbo var lite ostrukturerade. Sedan kom Kevin (Söderling) in och fick i väg ett avslut och jag hade inte hunnit springa hemåt och bollen bara dök upp hos mig.”

Du stod för en godkänd målgest. Bjuder du på en ny om du nätar mot Visby?

”Haha, jag vet inte riktigt, den bara kom spontant. Men mot Visby kanske det kommer något nytt. Det beror helt på sinnesstämningen,” avslutar Malmgren.

Vill du ha chansen att se Malmgrens nya målgest så startar onsdagens match 18.30 och biljetter köper du här;

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/