Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 2 matcher
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher
Söndag
15 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher

Några tankar från våra JAS spelare

1 oktober 2020 14:09
FÖRENING

Under förra helgen var det premiärmatcher i JAS för våra spelare i både dam- och herrjunior. Vi passade på att ställa några frågor till en spelare från varje grupp för att höra hur inledningen av säsongen varit och hur de ser på Sirius juniorverksamhet.


*** Sirius DJ18/JAS: Sofia Lidholm ***

Säsongen är igång och första matchen i JAS är avklarad. Vad säger du om matchen?

”Hela laget tycker att det är otroligt kul att äntligen vara igång igen. Vår första match i JAS var ett derby mot Hagunda. Vi inleder matchen starkt, vi skapar mycket fina lägen men har svårt att sätta bollarna. Vi fortsätter andra perioden helt okej men tappar tyvärr övertaget i tredje period då Hagunda jobbade sig in riktigt bra i matchen. Generellt var det en hyfsat bra insats från vår sida men det finns mycket att utveckla. Matchen slutar 3-2 och vi lyckas ta med oss 3 poäng vilket är otroligt kul men tanke på att vi är ett nytt gäng med både spelare och tränare inför säsongen.”

Du är relativt ny i Sirius - hur har första tiden i Sirius varit?

”Min första tid i Sirius har varit väldigt bra, jag har haft bra förutsättningar och utvecklats både på och utanför planen. Det har varit en stor omställning till skillnad från tidigare föreningar som jag tillhört. Konkurrensen blev direkt hårdare vilket jag personligen uppskattar väldigt mycket eftersom det blir högre intensitet på träningar och matcher. Sirius är även en elitsatsande förening vilket också betyder mycket fokus och högt tempo. Detta var en av anledningarna till varför jag valde att byta till Sirius.”

Du har tidigare spelat i andra föreningar - både på ungdomsnivå och juniornivå. Hur står sig Sirius juniorverksamhet i jämförelse med dessa?

”Något som jag tycker är väldigt bra med Sirius juniorverksamhet är att vi spelare har goda förutsättningar till att träna i rätt träningsmiljö beroende på individuell nivå. Med tanke på att Sirius har så många lag representerade i många serier både på Dam och herrsidan så finns det alltid möjlighet att kliva uppåt. Det bidrar även att detta gör att vi får en bättre gemenskap inom föreningen vilket är jättekul.”

*** Sirius Herrjunior: Benjamin Hafdell ***

Första matchhelgen är nu avklarad, vilken summeras till två vinster mot Arlanda i division 2 och mot Storvreta i JAS. Vad säger du om säsongens första matcher?

”Två tuffa matcher. Mot Arlanda tycker jag att vi gör det stundtals bra och stundtals spelar vi lite slarvigt och blir straffade för det. I matchen mot Storvreta tycker jag att vi för matchen de två första perioderna, har mycket boll, skapar mycket lägen och har bra med energi. I tredje går vi ner oss lite men lyckas ändå stänga matchen.”

Du är ny i Sirius till denna säsong. Hur har första tiden i Sirius varit?

”De har varit riktigt bra allt från träningar, matcher, lagkamrater och tränare. Har faktiskt inget att klaga på.”

Du har tidigare spelat i andra föreningar och verksamheter på både junior- och seniornivå. Hur står sig Sirius juniorverksamhet i jämförelse med dessa?

”Jag tycker att Sirius juniorverksamhet jobbar mera att utbilda och utveckla spelare istället för att mer spela för resultat. Jag tycker även att verksamheten är väldigt professionell och har bra vanor runt träningar och matcher.”