Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher

”Att få se barnen utvecklas – både som innebandyspelare och som lagkamrater”

17 mars 2021 09:41
FÖRENING

I vår strävan mot att bli "världens bästa förening" är utbildning och fler egna ledare viktiga pusselbitar. Vi strävar även efter att få fram fler kvinnliga ledare för att öka jämställdheten inom föreningen och inom innebandyn i stort.


Vi passade därför på att ställa några frågor till tre av våra damjuniorspelare som förutom att spela innebandy själva är ledare för yngre lag i föreningen om varför de ville bli ledare och vad de själva får ut av det.

Varför ville du bli ledare?

Mathilda Nordling: Jag har varit ledare på ett Sirius läger för något år sedan, vilket jag tyckte var jättekul. Så när jag fick förfrågan att få börja träna Sirius F14/15 så tog jag vara på den chansen, vilket är superroligt.

Filippa Gelin: Jag ville bli ledare för att ha möjlighet att kunna få nya spelare att intressera sig och älska innebandy, samt vara delaktig i deras utveckling. Det är fantastiskt roligt att se utvecklingen från träning till träning.

Thea Westerling: När jag började som ledare var jag knäskadad och fick då frågan att träna Sirius F13. Jag tog chansen direkt och det är så roligt.

Vad är de bästa med att vara ledare?

Mathilda Nordling: Det bästa med att vara ledare är att få se barnen utvecklas – både som innebandyspelare och som lagkamrater. Sedan tycker jag att det är så kul att se spelarna få en gemenskap inom laget.

Filippa Gelin: Det bästa med att vara ledare är att man får så mycket respons och man utvecklas som person. Jag älskar att se tjejerna utvecklas, både som spelare, som personer och hur gemenskapen växer i gruppen.

Thea Westerling: Det bästa med att vara ledare är att jag har fått se dem utvecklas under de här åren jag varit med och idag får jag jättemycket tillbaka från både tjejerna och föräldrarna.

Vad tycker du är viktigast att förmedla/få fram till era spelare?

Mathilda Nordling: För mig är det viktigt att förmedla att det ska vara roligt på träningarna, med laget och att det ska vara bra sammanhållning. Jag vill också att spelarna ska kunna prata med mig och de andra ledarna om precis vad som helst.

Filippa Gelin: Jag vill förmedla glädje och trygghet så att tjejerna tycker det är kul att komma till varje träning.

Thea Westerling: För mig är det viktigt att förmedla att det ska vara roligt att vara med laget och att de ska känna att jag som ledare är en person dem kan prata med.