Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match

Forsberg uppmanar laget att "tro på sig själva"

29 oktober 2021 17:25
SSL HERR

Isak Forsberg summerar sin säsongsinledning och berättar vad laget ska göra för att dominera i mötet med Team Thorengruppen.


Centern Isak Forsberg gör sin andra säsong i Sirius seniorlag. 18-åringen har stått för 2 poäng (1+1) på de inledande fem matcherna, en produktion han inte är helt nöjd med.

– Jag var mer av en poängspelare när jag var yngre, nu handlar det mer om att vara en bra lagspelare och arbeta lika hårt defensivt som offensivt. Men såklart, jag vill göra poäng och hjälpa laget även på det sättet.

– Totalt sett har väl säsongen gått lite upp och ner, vissa matcher har känts bättre och vissa lite sämre. Men som helhet har det varit okej, säger Forsberg.

Förra helgen fick Sirius sätta sig i bussen hem från Helsingborg efter en svidande storförlust. Blåsvart förlorade den sista perioden med hela 1–7 och matchen med 3–12.

– Vi har pratat om det i laget. Vi hade en ledning och sedan fick Helsingborg in ett mål och sedan ett till. Vi måste hitta ett stopp när vi “börjar blöda” bakåt. Att hitta och samla oss själva och lyckas vänta momentumet. Sen tror jag vi måste börja tro på oss själva och vårt spel, självförtroende är otroligt viktigt.

**I helgen får laget **en ny chans till poäng då Team Thorengruppen från Umeå kommer på besök. Thorengruppen ligger för tillfället på en tredjeplats i serien med 11 poäng efter 5 matcher.

– Vi måste försöka spela oss ur deras press fort för att hitta enkla sätt att straffa dem på. Sen som jag sa, jag tror det är viktigt att vi vågar ta för oss och inte håller oss gömda. Att varje spelare går ut och gör sin grej som dem är bra då, lyckas vi med det har vi en stor chans att ta hem alla tre poängen, säger Forsberg.

– Vad tror du det kan bli för matchbild på lördag?

– Vi har hemmaplan så vi kommer fortsätta pressa. Målet är att vi ska dominera och styra spelet på vårt sätt så dem får anpassa sig efter oss. Vågar vi göra det tror jag vi kan äga mycket av bollinnehavet och vara det dominanta laget alla 60 minuter, avslutar Forsberg.

Vill du se Sirius gästas av Thorengruppen så startar lördagens match 13.00 och biljetter köper du här:

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

Missa inte chansen att få se dubbelt Sirius på lördag! Damerna tar sig an Pixbo 16.30. Även dessa biljetter finns i länken ovan.