Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

Trots det svenska mörkret ser Mutter ljust på framtiden

15 november 2021 17:55

Den schweiziska forwarden Claudio Mutter berättar om skillnaden mellan Schweiz och Sverige, hur han anpassat sig till den nya positionen och vad Sirius behöver göra för att slå Jönköping.


Inför säsongen anslöt Claudio Mutter från Wiler-Ersigen, föreningen från hans hemland Schweiz. Även om resten av världen har svårt att särskilja Sverige från Schweiz har rightforwarden upptäckte åtminstone en stor skillnad.

– Den största skillnaden är att det blir mörkt så tidigt. Det blir ju mörkt mitt på dagen, skrattar Mutter fram.

– Sedan är såklart språket en utmaning. Jag förstår nästan allt innebandyrelaterat men utanför planen är jag inte så bra på svenska ännu. Just nu får Kevin (Söderling) översätta en hel del.

25-åringen gör sin första säsong i Sverige och även om han inte upplevt en sådan stor skillnad utanför planen menar han att innebandyn skiljer sig åt.

– Det var tufft i början. Jag var inte bekväm med att spela som vänsterforward för att ha klubban inåt i planen, i Schweiz gör man inte det i samma utsträckning. Sedan är det skillnad på kvalitén, i SSL måste du vara mycket starkare för att klara av situationerna en mot en. Det har tagit mig ett tag att vänja mig vid allt men jag känner att det kommer mer och mer.

– Sedan var det en tuff start, jag blev skadad i andra matchen och missade träningar och matcher på grund av det och då tappar man självförtroende. Så det var skönt med det internationella uppehållet för EFT i Tjeckien, då kunde jag spela några matcher och komma i form.

Hur ser du hittills på säsongen för laget?

– Det går inte att säga något annat än att de varit det såklart varit två tuffa veckor för oss i Sirius nu, men om vi ser på den senaste matchen så var det nog vår bästa match på väldigt länge. Så både jag och hela laget är på väg framåt och uppåt, säger Mutter.

Nästa utmaning för Sirius sker på tisdagskvällen då laget beger sig till Jönköping för match. Ett Jönköping som för tillfället placerar sig precis ovanför Sirius i SSL-tabellen.

– Vi kommer prata om den matchen på måndagsträningen. Men för att vinna den kommer det krävas samma inställning som den senaste matchen. Vi måste ha bra fart från start och bara minimera misstagen. Sedan tror jag det blir viktigt att våga vara lite mer direkt i vårt spel och gå rakt på mål, då kommer det gå bra, avslutar Mutter.

Tisdagens match startar 18.30 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)