16 Mar 1 match

”Jag har vågat ta för mig mycket mer”

15 oktober 2020 09:25
SSL DAM

”Jag vet inte om jag skulle säga att det har lossnat. Men jag hoppas såklart att jag ska kunna producera mer än vad jag gjorde den gångna säsongen.” Det säger Jonna Vuontisvaara, som inlett säsongen med att göra tre mål på fyra matcher. På lördag får hon chansen igen då SSL nykomlingen Lund kommer på besök till IFU Arena.

Hej Jonna. Två vinster och sex poäng in på kontot efter förra helgens två matcher. I söndagens match mot Warberg blev det dock onödigt spännande där ni ledde med 0 – 4 och till slut vann med 4 – 5 där du satte det sista målet för blåsvart. Hur skulle du beskriva matchen?

”Jag tycker det finns mycket under matchen som kunde varit bättre. Men samtidigt så vinner vi ändå matchen så prestationen är helt klart godkänd. Vi har ett övertag under de första två perioderna och sedan släpper vi till alldeles för mycket under sista perioden som också kunde straffat oss hårdare.”

Du kom till Sirius på våren 2019 och spelade några matcher, men förra året var första hela säsongen i SSL för din del. Var det annorlunda att kliva in i den här säsongen med mer SSL rutin?

”Det skulle jag verkligen säga att det är. Nu är jag mer bekväm, både som spelare men också i laget. Jag har vågat ta för mig mycket mer nu än vad jag gjort tidigare i Sirius.”

Det blev 8 mål på 22 matcher förra året och i år har du inlett med 3 mål på 4 matcher. Känns det som målskyttet lossnat inför den här säsongen?

”Jag vet inte om jag skulle säga att det har lossnat. Men jag hoppas såklart att jag ska kunna producera mer än vad jag gjorde den gångna säsongen.”

På lördag möter ni Lund som är nya i SSL den här säsongen. Hur bra koll har du på laget och vilka förväntningar har du på matchen?

”Jag har tyvärr ingen större koll på Lund, har sett någon period bara. Jag tror att matchen kommer bli väldigt fartfylld. Det känns som att det är ett lag som tycker om att kontra - precis som vi.”

_Det finns några publikbiljetter kvar och även några platser hos Café Sirius på Terrassen. Boka din plats på [email protected]. _