Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

Sirius och Klara Molin är redo inför slutspelet

22 mars 2022 12:39
SSL DAM

Efter en bra grundserie är det på torsdagskvällen dags för Sirius att inleda slutspelet. Där ställs laget mot förra årets mästare Team Thorengruppen - en uppgift kapten Molin ser fram emot.


Efter en avslutad grundserie där Sirius placerade sig på en femtaplats är det nu dags för slutspel. Det kommer laget inleda på bortaplan i Umeå efter att serietvåan Team Thorengruppen valt blåsvart som sin kvartfinalmotståndare. En tuff uppgift, men en uppgift som Sirius lagkapten Klara Molin ser fram emot.

– Vi satt och såg hela valprocessen tillsammans i laget och alla tog det jättebra att Thorengruppen valde oss. Man kunde verkligen se hur taggade tjejerna. Thoren är ju ett otroligt bra lag så det kommer bli kul att verkligen få pressa oss själva till max.

– Men framförallt känns det bara jäkligt roligt att få komma igång. Det känns verkligen som hela gänget är redo och taggade för den här uppgiften, säger Molin.

Blåsvart kommer in i slutspelet med tre raka segrar. Tre raka segrar imponerande segrar enligt Molin.

– Vi slog ju Rönnby senast (4-3) och kommer in till slutspelet med bra form. Vi har ju dessutom spelat bra i de senaste matcherna, vi har inte “bara” vunnit utan vi har fått till spelet och hittat rätt i formationerna, och det ger självförtroende till hela laget.

Vad tror du kommer blir extra viktigt för er i den här första matchen?

– Marko och Jonas kommer ju lägga upp den taktiska planen för oss, sedan är det bara för oss spelare att försöka utföra den.

– Men jag tror framförallt att vi måste minimera våra egna misstag. Thorengruppen är ett otroligt skickligt lag och kommer straffa oss direkt. Vi behöver fokusera över hela planen, både i våra uppspel men även i det uppställda försvaret. Det gäller att vi är noggranna och gör allting helhjärtat, avslutar Klara Molin.

Torsdagens match startar 18.00 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)