Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

”Vi har något väldigt roligt på gång i Sirius”

16 september 2021 08:31
SSL HERR

”Vi går in med en bra känsla, vi tror på oss själva och vi vet att vi är ett bättre lag än Djurgården.” Det säger Luca Graf inför fredagens SSL premiär hemma i IFU Arena.


När den schweiziska ligan förra året stängdes ner under coronapandemin lånades försvararen Luca Graf in till IK Sirius från Zug United. Efter lånet återvända Graf hem till Schweiz, men inför säsongen 21/22 är försvararen tillbaka i blåsvart.

”Det beror på flera anledningar. Jag gillar ledarstaben med Stefan, Jonas och Emil. De är allihop bra personer som inte bara utvecklar mig som spelare, utan även som människa. Det finns mycket att lära sig även inför tiden efter innebandyn. Dessutom trivs jag otroligt bra i laget, det var en skön känsla att komma tillbaka till omklädningsrummet. I Sirius har jag känt att jag kunnat vara mig själv från första sekund,” säger Luca Graf och påpekar att han trivs otroligt bra i Uppsala som stad och säger att IFU som idrottsanläggning har allting han kan önska.

”Jag kan promenera till omklädningsrummet på morgonen, byta om och gå på gymmet. Sedan går jag hem och arbetar för att sedan gå ner till träningen på eftermiddagen. Allt det ger mig möjligheten att bli en så bra spelare som möjligt,” säger han.

Graf har gjort över 80 landskamper för det schweiziska landslaget. Trots det blev 30-åringen överraskad när han bekräftades som lagkapten inför säsongen.

”Det var en stor överraskning, det är inte så vanligt att en utländsk spelare blir kapten den första “riktiga” säsongen,” säger han och fortsätter: ”Det är såklart en väldigt stor ära, men det där med kaptensbindeln är nog viktigare för alla utanför laget. Jag hoppas och tror att killarna i laget känner att det inte bara är jag som är ledare. Varenda spelare behöver ta sitt ansvar och tillsammans hjälpas åt för att göra detta till en så bra säsong som möjligt.”

Inför säsongen har Sirius har en relativt stor omsättning på spelare. Graf är medveten om att det kan ta en viss tid att få att bitarna att falla på plats, men han är hoppfull inför säsongen.

”Det känns faktiskt riktigt bra. Vi är ett bra lag som har ambitionen att bli bättre för varje match, men vi behöver tid och tålamod. Jag hoppas att ingen blir besviken om allting inte fungerar från första sekund. Vi har något väldigt roligt på gång i Sirius.”

Laget inleder SSL-säsongen på fredagskvällen med hemmamatch mot nykomlingen Djurgårdens IF, ett lag Sirius redan mött två gånger under försäsongen.

”Första matchen på bortaplan slutade oavgjort (5–5) och sedan gick vi vidare på hemmaplan (vinst 7–2) så det känns bra inför matchen. Vi går in med en bra känsla, vi tror på oss själva och vi vet att vi är ett bättre lag än Djurgården. Det gäller bara att visa det på fredag,” avslutar Luca Graf.

För att köpa biljett till fredagens drabbning klickar ni enkelt in er på adressen nedanför och fyller i era uppgifter så ser vi till att fylla hallen.

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/