Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Vad kan vi förvänta oss av Sirius damer säsongen 2018/19?

21 september 2018 15:07
SSL DAM

Nu börjar det snart bli dags för det som vi alla går och väntar på. Seriepremiär för SSL dam! Sara Orebrand från Sirius sportgrupp delar med sig av sina tankar kring säsongen 2018/2019.


På söndag är det seriepremiär - och vi får dessutom börja på hemmaplan. För motståndet står Jönköping - ett Jönköping som jag tror är ett av lagen vi kommer att slåss med gällande slutspelsmatcher. De har många duktiga spelare men tycker framförallt att de likt oss är ett kollektiv.

Försäsongen har varit bra, vi var rent krasst inte alls där vi ville vara förra året med fysiken. Och alla har känt att vi måste bli starkare och bättre fysiskt. Sirius ska vara ett jobbigt lag att möta. Detta tycker jag att Muskelcentrum har gett oss verktyg till att bygga upp. Det är inget som sker över en natt, men tjejerna vill vara med och konkurrera med de bästa och då ska vi också träna som de bästa. Ledarstaben med Niklas som huvudtränare och Tobias som assisterande har även satt ett spelsystem som kräver mycket av spelarna fysiskt.

På tal om tränarna, Niklas som tidigare hade herrlaget har kommit in och gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med Tobias. Niklas har en enorm erfarenhet och är enligt mig det laget behövde. Tobias är fantastisk med att hantera den individuella utvecklingen som är minst lika viktig men som ofta glöms bort. Dessa två tillsammans med resten av staben runt laget gör att våra spelare har de förutsättningar som behövs för att ta nästa kliv. Jag tycker att man kan säga att vi lite har ”startat om” och satt en ny identitet på vårt lag. Tidigare säsonger så har vi varit väldigt starka försvarsmässigt, och detta ska vi naturligtvis behålla, men vi vill vara betydligt jobbigare att möta offensivt också.

Nyförvärv: Tycker att vi har haft en harmonisk försäsong om man kan uttala sig så. Vi har fått in nytt i laget genom Lina Brynö (comeback), Amanda Collin (IKSU), Amanda Ljunggren (Linköping), Amanda Boström (Linköping), Frida Lundberg (Linköping) och Selma Frykholm (Stenhagen). Alla dessa spelare anser jag kommer in med en tydlig bild av vad de vill som spelare men också vad de är här för. Det ska bli enormt spännande att se hur dessa sex också hjälper till att sätta vår identitet och kultur med sina erfarenheter tillsammans med resten av laget. Vi har även plats i truppen för att lyfta upp egna juniorer, så det ska också bli enormt spännande att se hur sammarbetet genererar nya SSL spelare. Kapaciteten finns definitivt i våra juniorer.

Försäsongen: Vi har blandat och gett, tycker att vi fått svar på vad vi har som styrka men också vad vi har för svagheter. Vi har haft toppar och dalar i matcher och dessa kommer alltid att finnas, oavsett hur bra man blir. Vårt jobb är att göra så att topparna blir så höga och varaktiga som det bara går och dalarna inte lika djupa och gärna väldigt korta. Detta är tyvärr inte enkelt utan sådant som tar tid, men jobbet görs dagligen och jag tror att vi kommer se en skillnad tidigt in på säsongen. Försäsong är alltid försäsong och när serien väl drar igång så betyder de matcherna ingenting rent krasst. De har gett bra svar - men nu ligger de i bagaget och vi kör framåt.

Skador: Vi har tyvärr två långtidsskadade i Evelina Sparf och Sofie Paulsson som båda är korsbandsskadade från förra säsongen. Deras rehab flyter på som den ska och de kommer få den tid de behöver men man märker att de har en tydlig målbild att de ska tillbaka starkare än innan. Sofia Härdin har haft lite knäproblem från en gammal operation men är på väg tillbaka. Caroline Ericsson har i dagsläget problem med ryggen, vi inväntar svar från sjukgymnaster på hennes status.

Förväntningar: Svårt att beskriva i ord, men jag tycker Frida Lundberg uttalade sig tydligt i frågan i en intervju på hemsidan. Vi hoppas att vi är det där jobbiga laget som ingen tycker om att möta, laget som inte ger upp utan nöter ner sina motståndare. Jag ser gärna vi är lite griniga och elaka på ett hårt sätt - inte fult för att förtydliga. Det ska vara jobbigt att slå oss och det får gärna ont att möta oss. Vi gick till slutspel ifjol, och alla som håller på med idrott vet att man aldrig vill vara sämre än tidigare år.

Med det sagt, nu ser vi fram emot att träffa er alla i IFU arena, Sveriges bästa Arena. Vi vill bjuda upp till dans, och det vill vi göra med er. Med BlåSvarta Hälsningar

// Sara Orebrand, Sirius sportgrupp (dam)