Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Tisdag
10 Aug 1 match
Onsdag
18 Aug 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Torsdag
30 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher

”Sirius ska stå för en positiv och rolig innebandy”

18 mars 2019 11:39
SSL HERR

”Nej, några större överraskningar har jag svårt att se. Båda lagen har ju hela säsongen spelat och tränat på ett sätt. Att man då lägger om till något man inte är van vid verkar lite märkligt.” Det säger David Ahlmark, huvudtränare för Sirius Innebandy Herr SSL, inför kvartsfinalserien mot Storvreta som drar igång på torsdag.


Hej David. I lördags körde ni över Växjö hemma i IFU Arena och blev helt klara för slutspel. Hur låter din snabbanalys av grundserien?

”Efter att ha lagt om till ett högre försvarsspel och offensivare anfallsspel så har det tagit en stund att hitta rätt. Vi har växt in i det under säsongens gång. Tyvärr har vi dippat lite några omgångar från slutet då vi tappade onödiga poäng. Vi avslutade starkt och går in i slutspelet med en bra känsla.”

När jag intervjuade dig under hösten och frågade om spelare att hålla ögonen på sa du att du hade massor av spelare som blir spännande att följa och att en del säkert kommer att slå igenom redan i år. Blev det som du tänkt dig?

”Ja, det tycker jag. Fille Eriksson har varit t.o.m. bättre än vad jag hoppats på och då hade jag väldigt höga förväntningar. Filip Björk är kanske den spelaren som utvecklats mest under säsongen. Från att aldrig spelat en SSL match till en riktigt stark center är en otrolig utveckling. Drews klev äntligen fram på det sätt man väntat länge på. Detta för att nämna några av alla som klivit fram på ett bra vis i år.”

Du nämnde även att du ville utveckla det offensiva spelet där du ville se bättre fart, mer rörelse och framförallt hota målet oftare. Du ville även kunna kontrollera skeendet mer över hela banan i spelet utan boll. Kom ni i mål med de målsättningarna?

”Vi har kommit en bra bit på vägen. Vi gjorde tredje flest mål i serien vilket både är ett resultat av det offensiva såväl som det defensiva spelet. Vi kommer naturligtvis jobba vidare på att utveckla dessa saker kommande år. Sirius ska stå för en positiv och rolig innebandy.”

På torsdag drar kvartsfinalserien igång och det är lokalrivalen Storvreta som står för motståndet. Hur går tankarna så här några dagar innan det brakar loss?

”Det ska bli oerhört roligt. Det är alltid inspirerande att möta de bästa lagen. Storvreta har verkligen dominerat SSL både förra säsongen och den här. Vi har en härlig utmaning framför oss och vi ser fram emot den.”

Det är två lag som känner varandra väl och ni har samma hemmaplan. Går det att komma med några överraskningar till dessa matcher?

”Nej, några större överraskningar har jag svårt att se. Båda lagen har ju hela säsongen spelat och tränat på ett sätt. Att man då lägger om till något man inte är van vid verkar lite märkligt. Det kan eventuellt vara små taktiska detaljer som man använder sig av.”

Vad blir avgörande för att Sirius ska kunna ta sig till semifinal?

”Att vi får rejäl träff både defensivt och offensivt. Får vi även ett härligt stöd från publiken så hjälper det oerhört mycket.”