Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

Sandquist siktar på trepoängare i bortamötet

29 januari 2022 17:23
SSL HERR

På söndag beger sig blåsvart norrut för att göra upp med Team Thorengruppen.


Medan laget förbereder sig är snipern Fredrik Sandquists status osäker inför matchen. Sandquist anslöt till Sirius mitt i säsongen och lyckades bli målskytt två gånger om i debuten mot Växjö.

– Klart det har varit en omställning att gå från division 3 med max en träning i veckan plus match till SSL med fyra träningar i veckan plus match. Men jag vet vad som krävs för att spela på den här nivån så det har inte varit några konstigheter. Jag har väl inte kommit i kapp så jag är lika bra tränad som mina tidigare sejourer i SSL, men att lira på tre femmor är schyst mot kroppen så det går bra.

Precis som han säger har Sandquist rutin från SSL, totalt gör rightforwaden sin sjätte säsong i SSL så han vet vad som krävs på den högsta nivån.

– Det är svårt att säga vad vi måste förbättra, jag har inte sett så många matcher under säsongen. Men jag såg senaste matchen mot Helsingborg (förlust 6-8) och i den matchen upplevde jag att vi slappnade av i försvarsspelet och missade att räkna in motståndarna. Vi släppte in lite onödiga mål.

– Framåt såg det helt okej ut, men i försvarsspelet måste vi justera om lite och framför allt hålla fokus hela matchen igenom utan att tumma, säger Sandquist.

Nu gästar ni Thorengruppen, vad blir nyckeln i den matchen för att knipa poäng?

– Först och främst handlar det om att inte släppa i väg matchen tidigt. Vi får inte ligga under med 3-4 mål efter första perioden, det gäller att vi spelar kontrollerat och lugnt i början och ”gnuggar” på. Sätter vi försvarsspelet kommer vi automatiskt skapa chanser framåt, och när de väl dyker upp får vi sätta dit bollen.

– Vi är ju i ett läge där vi måste börja ta trepoängare så det gäller att vi verkligen vågar. Vi behöver kanske ge oss in i lite obekväma situationer, få med oss någon utvisning och dra nytta av det. Vi har ett bra powerplay så det gäller att vi får det på banan, säger Sandquist

Söndagens match startar 17.00 och kan följas här;

UNT (prenumeration krävs)

Sportexpressen Play (abonnemang krävs)