Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Jonna Vountisvaara: "Jag tror framför allt vi måste fokusera på oss själv"

13 november 2021 12:14

Inför Täby stod Sirius på 3 raka förluster och man har letat frenetiskt efter de rätta femmorna under träningsveckorna som ledde fram till matchen. Det ser ut som man kanske har hittat rätt nu, matchen slutade 3-4 till Sirius efter en förlängning som avgjordes av Elsa Frisk. På söndag möter man ett starkt Karlstad som kommer på besök och vi tog ett snack med tvåmålsskytten i Täby matchen, Jonna Vountisvaara om den tidigare och kommande matchen.


Täby-matchen skulle visa sig vara en tuff batalj där det gick hela vägen till en förlängning och tillslut en vinst till vårt Sirius, så här säger Jonna om att vinna den matchen:

“Det var så otroligt skönt att vinna den matchen, hade vi inte tagit med oss dom poäng så vet jag inte vad, men en otrolig lättnad att vinna. Skönt att Elsa fick sätta dit målet i övertiden.”

Som Elsa Frisk och Jonas Hruby har nämnt i tidigare intervjuer har Sirius försökt hitta rätt i femmorna under träningsveckorna som varit, så här säger Vountisvaara om att äntligen kanske ha hittat rätt:

“Det kändes som vi verkligen var påväg framåt och vi kändes oss mer trygga i vårat spel och man kunde se att verkligen alla i laget ville avgöra den matchen. Jag känner att den känslan har kanske inte riktigt funnits där i alla tidigare matcher, men mot Täby kände jag hela tiden att vi kommer vinna den här matchen. Självförtroendet lyste hos alla och alla var taggade till tårna”.

Även om vinsten mot Täby satt väldigt fint, tycker Vountisvaara att det finns saker att jobba på.

“Jag tycker inte att vi gjorde vår bästa match på säsongen, vi har matcher i försäsongen som vi har gjort bättre, men absolut att det var ett steg i rätt riktning”.

Jonna som nu har gjort 4 mål de senaste 3 matcherna svarar så här om sin egna form:

“Det är skönt att det äntligen släpper, jag hoppas att jag har med mig det in till matchen mot Karlstad. Främst tror jag det är att jag har växt in i min roll igen och jag känner att jag inte ska tänka så mycket och bara köra och lita på min förmåga. Jag har ju en offensiv roll i laget där jag ska producera framåt och mycket mål”.

Inför matchen mot Karlstad tycker Jonna att fokus ska ligga i deras egna spel och låta Karlstad anpassa sig till det.

“Jag tror framför allt att vi måste fokusera på oss själva och gå in i oss själv och bara köra istället för att lägga för mycket fokus på motståndet. Vi förlorade mot dom i svenska cupen, det är viktigt att vi raderar den matchen och fokuserar på uppgiften som kommer istället. Jag tycker inte det är någon idé att fokusera på deras spelare, utan vi ska spela vårat spel som förhoppningsvis gör att vi är bollförande så får Karlstad anpassa sig till oss”.