Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Sirius innebandy uppfyller elitlicensen

8 september 2018 18:44

"Vi har hela tiden varit noggranna med vår ekonomi och har sex raka år av plusresultat i föreningen. Vi är långsiktiga och vill framförallt hitta sätt att öka våra intäkter för att kunna fortsätta utvecklas som förening. För det behöver vi vara en jämställd förening med sunda värderingar som ständigt tar steg framåt och som lockar publiken till IFU Arena och Uppsalas näringsliv att samarbeta med oss."


Svensk elitinnebandy inför likt många andra idrotter en elitlicens som kommer bli skarp under 2019. Sirius innebandy kan glädja sig åt att man redan nu fått beskedet från Svenska innebandyförbundet att man uppfyller elitlicensen. Vi tog en pratstund med Sirius innebandys ordförande Peter Tornberg för att prata nuläge och framtid.

Hur viktigt var det att få beskedet om uppfylld elitlicens? "Redan i våras var vi av uppfattningen att vi uppfyllde elitlicensens alla krav, men det är givetvis skönt att få beskedet från Licensnämnden att de delar vår uppfattning. Det är nu ett år kvar till elitlicensen blir skarp och vi får fortsätta att arbeta långsiktigt med att utveckla vår ekonomi och verksamhet."

Hur ser du på elitlicensen och att Svensk innebandy väljer att införa den? "Jag tycker att det är helt rätt för innebandyn att ta det steget. Det är viktigt att alla elitföreningen har samma ekonomiska regler att förhålla sig till så att vi tävlar på samma villkor. Själva införandet har också varit bra där upplägget är 5-årigt och där kraven införs successivt vilket ger klubbarna tillräckligt med tid att göra rätt åtgärder."

Ett viktigt steg givetvis, men hur ser framtiden ut för Sirius innebandy? "Som förening fortsätter vi att arbeta på inslagen väg. Vi vill höja i princip allt det vi arbetar med. Men för att lyfta fram ett särskilt fokusområden så är det att fortsätta arbetet med att skapa de bästa förutsättningarna för tjejer och killar att spela innebandy och utvecklas på lika villkor. En jämställd och attraktiv förening för alla - för spelare, alla föreningsengagerade, publik och samhället som helhet."

Har elitlicensen någon ekonomisk innebörd för föreningen? "Vi har hela tiden varit noggranna med vår ekonomi och har sex raka år av plusresultat i föreningen. Vi är långsiktiga och vill framförallt hitta sätt att öka våra intäkter för att kunna fortsätta utvecklas som förening. För det behöver vi vara en jämställd förening med sunda värderingar som ständigt tar steg framåt och som lockar publiken till IFU Arena och Uppsalas näringsliv att samarbeta med oss."

Under torsdagen den 13/9 kommer Svenska innebandyförbundet offentliggöra vilka föreningar som uppfyller kraven för elitlicens.