Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Om lagets tuffa start och lördagens match mot Karlstad

15 november 2018 14:04
SSL DAM

”Tufft är ett bra och beskrivande ord på vår start”. Det säger Sara Orebrand, sportchef för Sirius SSL Dam. Hon lyfter samtidigt fram att det är bra stämning i gruppen och att alla är överens om att vända detta.


Hej Sara. Åtta matcher utan poäng – det har varit en tuff start på säsongen i år. Hur är stämningen i laget?

Tufft är ett bra och beskrivande ord på vår start. Idrott är ofta det, men oftast inte i en så lång period som vi haft nu. Men trots det så tycker jag att stämningen är bra, även om det så klart finns en frustration och längtan efter poäng. Alla älskar att vinna och det har vi inte gjort än. Jag tycker dock att alla har slutit upp i truppen och alla vet att vi måste slita hårdare för att få andra resultat än de vi haft hittills.

Hur låter din analys – är det specifika situationer eller lagdelar som måste kliva fram för att resultaten ska komma?

Att se bakåt är inte min starka sida utan jag vill fokusera på det som ligger framför oss. Men vi ligger där vi ligger för vi inte har producerat tillräckligt bra framåt. Börjar vi sätta de chanser som vi skapar, då kommer även resultat som är roligare för oss.

Är det något eller någon du ändå vill lyfta fram som ljuspunkter i novembermörkret?

Tycker att det är fantastiskt kul att se att Ljunggren kommit igång, och att det inte verkar vara en allvarligare knäskada på henne. I övrigt vill jag ändå passa på att lyfta fram gruppen - tycker att alla ”snäppat upp” och vi är alla överens om att vända detta.

Om man tittar på tabellen och de matcher ni spelat så har ni bara mött lag på övre halvan. Kan det vara en förklaring och innebär det att hoppet trots allt lever?

Väljer att bryta ner den frågan i två svar. Vi har hittills mött riktigt bra lag. Lag som IKSU, Mora, Pixbo och Täby är inte omöjliga att slå, men det krävs att vi har stäm och en bra dag. De andra lagen som vi mött är också bra, men vi är minst lika bra. Så ja, starten har varit tuff om man ser till motstånd, men så ska det vara och det är bara att kämpa vidare. Gällande hoppet så finns det inte en chans att det har försvunnit. Så svaret på den frågan är JA, utan tvekan.

Du har själv varit med och spelat några matcher – är tanken att du ska fortsätta att vara med på planen?

Tanken efter förra säsongen var att jag var klar och att klubban skulle vila på hyllan. Men sen har jag varit med och tränat och kommer vara med så mycket livet i övrigt tillåter. Och vill Nico och Tuben att jag är med på matcher, då är jag det.

På lördag är det dags för match hemma mot Karlstad – tankar inför den matchen?

En riktigt viktig match. Vi hade en riktigt bra träningsvecka förra veckan och var lediga i helgen så jag tror att det är många som är revanschsugna och spelsugna. Förhoppningsvis har vi även några spelare från skadelistan tillbaka som kan ge en ytterligare injektion.