Måndag
28 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Idag 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Fredag
02 Dec 1 match
Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match

Kvartsfinal i Svenska Cupen

21 september 2021 08:17
SSL HERR

”Det blir kanske en matchbild där vi får hålla i bollen men det gäller att vi tar oss an uppgiften med ödmjukhet. Det är en match vi ska vinna, men vi måste prestera för att få med oss en vinst hem inför returen.” Det säger Max Sjöman inför kvartsfinal nummer ett i Svenska Cupen där Sirius beger sig till Gotland för att möta Visby IBK.


Max Sjöman anslöt till Sirius inför säsongen och blev direkt målskytt i SSL-premiären mot Djurgården i fredags. Försvararen fyllde på bakifrån och efter en snygg framspelning satte 19-åringen dit en lurig backhand fram till 5 - 2.

”Det var en bra laginsats. Vi kom väl inte upp i den nivån vi vet att vi kan hålla men det var en godkänd premiär. Inför matchen pratade vi i laget och vi sa att en premiär på hemmaplan, det vinner man, och det lyckades vi med,” säger Sjöman och fortsätter: ”För egen del kändes det helt okej. För att vara första SSL-matchen för Sirius får det ses som godkänt.”

Bara godkänt? Det var ett himla snyggt mål?

”Haha, jo det blev snyggt, men det var bra spelat av alla fem i formationen,” säger Max Sjöman.

På onsdag har Sjöman inte bara en viktig match, utan han slutar även vara tonåring då försvararen fyller 20 år. Den (snart) 20-åriga Sjöman ser en eventuell vinst i matchen som den perfekta födelsedagspresenten. Under fredagens match mot Djurgården fick han och laget ett bra stöd från hemmaläktaren – inte minst från supporterföreningen Västra Sidan.

”Det kändes hur bra som helst att spela inför publik igen. Stödet i fredags var helt underbart och det tyckte hela laget. Det blev en väldigt positiv skillnad för oss.”

Nu möter ni ett lag från Allsvenskan och blir precis som mot Djurgården favoriter. Vad blir viktigt att göra bra på onsdagens match?

”Det viktiga är att vi går in och spelar vårt spel. Det blir kanske en matchbild där vi får hålla i bollen men det gäller att vi tar oss an uppgiften med ödmjukhet. Det är en match vi ska vinna, men vi måste prestera för att få med oss en vinst hem inför returen,” avslutar Sjöman.

Returmatchen spelas den 29:e september på IFU Arena. Men innan den matchen ska herrlaget första möta Pixbo på bortaplan den 25:e september.