Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match

Kvartsfinal i Svenska Cupen

21 september 2021 08:17
SSL HERR

”Det blir kanske en matchbild där vi får hålla i bollen men det gäller att vi tar oss an uppgiften med ödmjukhet. Det är en match vi ska vinna, men vi måste prestera för att få med oss en vinst hem inför returen.” Det säger Max Sjöman inför kvartsfinal nummer ett i Svenska Cupen där Sirius beger sig till Gotland för att möta Visby IBK.


Max Sjöman anslöt till Sirius inför säsongen och blev direkt målskytt i SSL-premiären mot Djurgården i fredags. Försvararen fyllde på bakifrån och efter en snygg framspelning satte 19-åringen dit en lurig backhand fram till 5 - 2.

”Det var en bra laginsats. Vi kom väl inte upp i den nivån vi vet att vi kan hålla men det var en godkänd premiär. Inför matchen pratade vi i laget och vi sa att en premiär på hemmaplan, det vinner man, och det lyckades vi med,” säger Sjöman och fortsätter: ”För egen del kändes det helt okej. För att vara första SSL-matchen för Sirius får det ses som godkänt.”

Bara godkänt? Det var ett himla snyggt mål?

”Haha, jo det blev snyggt, men det var bra spelat av alla fem i formationen,” säger Max Sjöman.

På onsdag har Sjöman inte bara en viktig match, utan han slutar även vara tonåring då försvararen fyller 20 år. Den (snart) 20-åriga Sjöman ser en eventuell vinst i matchen som den perfekta födelsedagspresenten. Under fredagens match mot Djurgården fick han och laget ett bra stöd från hemmaläktaren – inte minst från supporterföreningen Västra Sidan.

”Det kändes hur bra som helst att spela inför publik igen. Stödet i fredags var helt underbart och det tyckte hela laget. Det blev en väldigt positiv skillnad för oss.”

Nu möter ni ett lag från Allsvenskan och blir precis som mot Djurgården favoriter. Vad blir viktigt att göra bra på onsdagens match?

”Det viktiga är att vi går in och spelar vårt spel. Det blir kanske en matchbild där vi får hålla i bollen men det gäller att vi tar oss an uppgiften med ödmjukhet. Det är en match vi ska vinna, men vi måste prestera för att få med oss en vinst hem inför returen,” avslutar Sjöman.

Returmatchen spelas den 29:e september på IFU Arena. Men innan den matchen ska herrlaget första möta Pixbo på bortaplan den 25:e september.