Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match

Kampen om en topp 4 placering går vidare

21 februari 2021 08:29
SSL DAM

”Nu när det handlar om att positionera sig inför slutspelet hoppas jag denna match kan blir lite extra het.” Det säger Moa Svanström, som idag möter sina gamla lagkamrater när blåsvart befinner sig på Gotland för att kämpa om att återta andraplatsen i tabellen.


Hej Moa. Ni har haft en fin svit med fem raka segrar och befinner er i toppskiktet av tabellen. Finns det en risk att ni börjar slappna av och tror att allt löser sig?

”Hej! Nej det tror jag absolut inte. Vi har pratat om att varje match är viktig. Tabellen just nu är oerhört tight och varje poäng kommer vara viktig när seriespelet är klart.”

Vinst mot Malmö hemma i söndags – en match som länge var riktigt jämn. Antar att det är extra skönt att kunna plocka hem alla tre poäng i den typen av matcher?

”Ja, det är superskönt. Det har varit ett par matcher under säsongen som varit jämna överlag, men där vi i slutändan dragit det längsta strået och tagit tre poäng. Det tycker jag är ett tecken på bra lagmoral.”

Hur har den här träningsveckan sett ut? Rullar ni på som vanligt eller har ni gjort några justeringar nu när det börjar närma sig slutspel?

”Vi har tränat på som vanligt. Det handlar om att fortsätta spela vårt spel och tro på det – för det funkar!”

På söndag möter ni Endre borta och de marknadsför det som en toppmatch där de har dubbel revansch att utkräva då ni vann mötet hemma i IFU Arena och dessutom slog ni dem i Västerås Floorball Cup på försäsongen. Hur går era tankar?

”Det är en viktig match så som tabelläget ser ut, som sagt, varje poäng räknas och för att komma topp 4 hade det varit skönt med vinst. Endre kommer säkert vara revanschsugna och höja tempot i matchen så det gäller att vi är med från start.”

Är det alltid speciellt att möta Endre eller är det en rivalitet som har växt fram nu när ni ligger så nära varandra i tabellen?

”Nej det skulle jag inte påstå. Endre har sedan några år tillbaka alltid legat i toppen av tabellen medan Sirius kämpat om att ta sig till slutspel. Men nu när det handlar om att positionera sig inför slutspelet hoppas jag denna match kan blir lite extra het.”