Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Söndag
14 Nov 2 matcher
Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 2 matcher
Onsdag
22 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 2 matcher
Lördag
15 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match

Matchdax: Helsingborg vs Sirius

22 oktober 2021 10:18
SSL HERR

Kevin Söderling gör sin femte säsong i blåsvart. Under årets säsong har den finske forwarden producerat 8 (2+6) poäng på de inledande fyra matcherna, en poängskörd som placerar Söderling på 15e plats i SSLs poängliga. Vi passade på att ställa några frågor inför söndagens bortamatch mot Helsingborg.


”Poängen beror på att hela formationen funkar bra. Christian (Sandsund), Henke (Malmgren) och jag har fått ihop det bra. Jag och Christian gillar att springa och ha fart under fötterna och pressa motståndarna medan Henke får balansera upp oss som enhet,” säger han och fortsätter:

”Personligen tycker jag att jag borde gjort lite mer än två mål, men det är bara att jobba vidare så kommer målen att komma. Men egentligen spelar ingen roll vem som gör målen så länge det är Sirius som gör dem.”

Efter uppehållet för EFT är det återigen dags för Sirius att spela match. På söndag ska laget gästa FC Helsingborg som för tillfället ligger en placering bakom Sirius i tabellen. På grund av att vissa spelare har varit på landslagsuppdrag har det varit en decimerad trupp som tränat under veckorna.

”Det blir såklart svårt när vissa spelare är borta, men vi har tränat bra trots omständigheterna. Vi har nött mycket försvarsspel och hur vi ska agera i försvarszonen. Det har varit mycket fokus på vissa situationer,” säger han.

På frågan om vilken matchbild han förväntar sig på söndag säger Kevin att han visserligen inte sett så mycket av Helsingborg under säsongen, men att han vet att det är ett lag som är farliga i kontringarna. ”Förra säsongen hade de ett stabilt försvarsspel i matcherna mot oss,” säger han och fortsätter: ”Helsingborg har hemmaplan så dem kommer nog bli bollförande, men jag tror matchen kommer avgöras i kontringarna. Håller vi Helsingborg ifrån att få bra omställningarna på oss och om vi själva lyckas vara effektiva när vi får tillfällen att kontra så har vi en god chans att vinna.”

Att själv spela match på söndagen är en ovan roll för Söderling som annars brukar spendera söndagarna framför NFL och Pittsburgh Steelers matcher, laget i USA han är en stor supporter av. ”Mina föräldrar har ju bott i Pittsburgh så valet av lag är naturligt. Jag har med mig datorn på bussen så efter matchen är det bara att lägga sig på sin plats i bussen och kolla matcherna. Underhållningen på vägen hem behöver jag inte oroa mig så mycket för,” avslutar Söderling.

Matchen kan du se via UNT eller Sport Expressen. Du hittar länkar direkt till matchen nedan;

UNT Sport

Sportexpressen Play