Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Matchdax: Helsingborg vs Sirius

22 oktober 2021 10:18
SSL HERR

Kevin Söderling gör sin femte säsong i blåsvart. Under årets säsong har den finske forwarden producerat 8 (2+6) poäng på de inledande fyra matcherna, en poängskörd som placerar Söderling på 15e plats i SSLs poängliga. Vi passade på att ställa några frågor inför söndagens bortamatch mot Helsingborg.


”Poängen beror på att hela formationen funkar bra. Christian (Sandsund), Henke (Malmgren) och jag har fått ihop det bra. Jag och Christian gillar att springa och ha fart under fötterna och pressa motståndarna medan Henke får balansera upp oss som enhet,” säger han och fortsätter:

”Personligen tycker jag att jag borde gjort lite mer än två mål, men det är bara att jobba vidare så kommer målen att komma. Men egentligen spelar ingen roll vem som gör målen så länge det är Sirius som gör dem.”

Efter uppehållet för EFT är det återigen dags för Sirius att spela match. På söndag ska laget gästa FC Helsingborg som för tillfället ligger en placering bakom Sirius i tabellen. På grund av att vissa spelare har varit på landslagsuppdrag har det varit en decimerad trupp som tränat under veckorna.

”Det blir såklart svårt när vissa spelare är borta, men vi har tränat bra trots omständigheterna. Vi har nött mycket försvarsspel och hur vi ska agera i försvarszonen. Det har varit mycket fokus på vissa situationer,” säger han.

På frågan om vilken matchbild han förväntar sig på söndag säger Kevin att han visserligen inte sett så mycket av Helsingborg under säsongen, men att han vet att det är ett lag som är farliga i kontringarna. ”Förra säsongen hade de ett stabilt försvarsspel i matcherna mot oss,” säger han och fortsätter: ”Helsingborg har hemmaplan så dem kommer nog bli bollförande, men jag tror matchen kommer avgöras i kontringarna. Håller vi Helsingborg ifrån att få bra omställningarna på oss och om vi själva lyckas vara effektiva när vi får tillfällen att kontra så har vi en god chans att vinna.”

Att själv spela match på söndagen är en ovan roll för Söderling som annars brukar spendera söndagarna framför NFL och Pittsburgh Steelers matcher, laget i USA han är en stor supporter av. ”Mina föräldrar har ju bott i Pittsburgh så valet av lag är naturligt. Jag har med mig datorn på bussen så efter matchen är det bara att lägga sig på sin plats i bussen och kolla matcherna. Underhållningen på vägen hem behöver jag inte oroa mig så mycket för,” avslutar Söderling.

Matchen kan du se via UNT eller Sport Expressen. Du hittar länkar direkt till matchen nedan;

UNT Sport

Sportexpressen Play