Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Sirius
SIR

Thorengruppen skapade gap och topplagen vann

27 februari 2021 18:45
SSL Herr

Tre matcher i SSL Herr idag! Thorengruppen tog en blytung seger mot Sirius och har nu skapat ett gap på sju poäng ner till nedflyttningsstrecket. Samtidigt tog topplagen Kalmarsund och Växjö segrar mot Linköping respektive Höllviken.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - Sirius Innebandy 6-4 (1-1, 2-1, 3-2)

Mål Thorengruppen: Jim Johansson 2, Hampus Öhgren, Jimmy Risberg, Jonas Svahn, Tobias Bergfors

Mål Sirius: Billy Nilsson, Carl Kostov-Bredberg, Christian Sandsund, Kasper Broby

Rubrikerna

– Thorengruppen vann den viktiga matchen mot Sirius med 6-4. Det stod 4-4 i den tredje perioden. Med bara tre minuter kvar så skickade Jim Johansson in 5-4, och i slutsekunderna kom också 6-4 genom Tobias Bergfors.

– Jim Johansson var poängbäst i Thorengruppen. 28-åringen svarade för två mål och en assist och har gjort fjorton poäng i de sex senaste matcherna.

– Thorengruppen inledde säsongen med tretton raka förluster, men har nu vunnit sex av de tio senaste matcherna vilket förbättrat tabelläget rejält. Nykomlingen är elva i tabellen och har nu skapat ett gap på sju poäng ner nedflyttningsstrecket, där just Sirius parkerar under strecket.

– Sirius åkte på tredje raka nederlaget och har förlorat åtta av de nio senaste matcherna. Uppsala-laget är alltså nästjumbo i tabellen. Laget har två poäng upp till Höllviken närmast ovanför strecket.

Höllviken IBF - Växjö Vipers 3-8 (1-2, 0-2, 2-4)

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Kim Uddvi

Mål Växjö: Felix Göthberg 2, Samuel Folkesson Algman 2, Kevin Rigogiannis, Tommy Bolin, Markus Jonsson, Victor Hansson

Rubrikerna

– Växjö slog tillbaka Höllviken med 8-3 på bortaplan. Växjö sköt 3-1 och 4-1 i mittperioden, och fyllde sedan på till 5-1 i början av tredje perioden, och det underläget orkade hemmalaget inte svara på.

– Felix Göthberg var poängbäst i Växjö med två mål och två assist. Kedjekamraterna Victor Hansson och Samuel Folkesson Algman svarade för två mål och en assist vardera.

– Tommy Bolin sköt ett mål för Växjö och gjorde poäng för nionde matchen i följd.

– Växjö studsade därmed tillbaka direkt efter förlusten mot Linköping senast. Smålännigarna har fem segrar på de sex senaste matcherna.

– Höllviken har förlorat tio av de elva senaste matcherna. Skåningarna är tolva i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket, och det skiljer två respektive fem poäng ner till Sirius och Fagerhult.

FBC Kalmarsund - Linköping IBK 11-2 (1-1, 5-0, 5-1)

Mål Kalmarsund: Tim Nyander 2, Marcus Johansson 2, Kevin Haglund, Jesper Lindström, Kim Nilsson, Simon Nilsson, Kevin Haglund, Filip Stjernberg, Max Källerteg

Mål Linköping: Oskar Hovlund, Viktor Palm

Rubrikerna

– Kalmarsund tog en solid hemmaseger mot Linköping och segersiffrorna skrevs till hela 11-2. Det stod 1-1 efter den första perioden, men sedan sköt Kalmarsund nio (!) raka mål i andra och tredje perioden och sprang ifrån till 9-1.

– Rutinerade Marcus Johansson var poängbäst i Kalmarsund med två mål och tre assist. Han gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

– Kim Nilsson svarade för tre poäng (ett mål, två assist) och har gjort poäng i 19 av 21 matcher den här säsongen.

– Kalmarsund har tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna, varav sex av matcherna slutat med seger. Smålänningarna är alltjämt tvåa i tabellen.

– Linköping har åkt på två riktiga smällar på kort tid. Innan dagens förlust så föll östgötarna med 1-10 mot Pixbo. Målskillnaden över de två senaste matcherna är således 3-21. Innan dess hade man två raka segrar mot Dalen och Växjö. Laget är sjua i den täta tabellen.